YKS'de kaç tercih hakkı var? 2021 YKS baraj puanı kaç?

2021 YKS sınavına giren adaylar tercih hakları için heyecanlı bekleyişe başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar aldıkları puanlar neticesinde tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki YKS’de en fazla kaç tercih yapılır?

2021 YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile 5 Ağustos 2021 tarihinden itibaren üniversiteler için adaylar tercihlerine başlayacak. Milyonlarca aday şimdiden tercih telaşı içerisine girerken istedikleri bölümü okuyabilmenin hayalini kurmakta.

Üniversite tercihlerine dikkat çeken en önemli noktalardan birisi de adayların almış olduğu sıralamalardır. Adaylar aldıkları bu puana ve sıralamalara göre tercih yapacak ve sınırlı olan tercih haklarını kullanmaya çalışacak.

YKS’de Kaç Tercih Yapılır?

YKS tercih yapacak olan adaylar tercih haklarını kullanmadan önce seçtikleri üniversiteyi ve bölümü iyice araştırmalıdır. Adaylar YKS'de 24 tercih hakkı kullanabilecek. Yani YKS tercihinde en fazla 24 tercih yapılabilecek.

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

2021 YKS üniversite tercihleri 5 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak ve 20 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek. Son yaşanan yangın ve sel felaketleri nedeniyle 2021 YKS tercihleri için uzatma kararı alındı. YKS tercihi yapmak isteyen adaylar "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan tercihlerini gerçekleştirebilecek.

YKS’de Baraj Puanı Kaç?

150 ve üzeri puan alanlar meslek yüksekokullarını tercih etme hakkı kazanıyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için adayların 180 ve üzeri puan alması gerekiyor.

YKS'de kaç tercih hakkı var? 2021 YKS baraj puanı kaç? ile ilgili etiketler YKS 2021 YKS tercih
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.