YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? ÖSYM tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? Milyonlarca öğrenci büyük bir heyecanla YKS tercihlerini bekliyorlar. 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında öğrenciler tercihlerini yaptılar. Tercih sürecinden sonra ise şimdi yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına geldi. Peki YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? Detaylar haberimizde...

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Tercihlerini yapan öğrenciler ise sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Merak edilen detaylar haberimizde...

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçen yıl 7-14 ağustos tarihlerinde alınana tercihlerin sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu yıl daha erken alınan tercihlerin sonuçlarının 15-19 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ek tercih tarihleri netleştiğinde haberimizin içinde yer alacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? ÖSYM tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ile ilgili etiketler 2019 YKS
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.