YKS ve LGS erteleniyor mu?

Türkiye genelinde orta öğretimdeki sınavlar tam kapanmanın sonrasına ertelenmişti. Milyonlarca öğrencinin aklında bu soru vardı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Tam kapanma, yüz yüze eğitim, telafi dersleri ve sınavlar hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "(YKS ve LGS ertelenebilir mi?) Öğrencilerimizin yarısına yakını sınavların zamanında yapılmasını istiyor, bir kısmı da biraz daha erteleyin diyor. Bizim şu anda bunların ertelenmesine dair bir kararımız söz konusu değil" dedi.

 Bakan Selçuk ayrıca, liselerde ikinci dönemde tek sınav olacağını belirtti. Selçuk, "17 Mayıs'tan sonra şu an için verilmiş bir karar yok. Aynı şekilde devam edeceğiz. Temel eğitime ortaokullarda ikinci dönemin sınavlarının tamamlandığını söylebiliriz. Liselerde yüzde 40'a yakın sınavlar tamamlandı. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un veliler, öğrenciler ve öğretmenleri yakından ilgilendiren açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

TELAFİ EĞİTİMLERİ OLACAK MI?

Tamamlama çalışmalarını biz geçmişten beri sürdürüyoruz. Sınav öncesi öğrenciler, öğretmenlerinden yüz yüze eğitim alabilirler. Öncelikle riskleri olan öğrencilerle ilgileniliyor.

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ AÇIK KALACAK MI?

Tam kapanma sürecinde bu okullarımız da kapalı kalacak.

ÖĞRETMENLERİN AŞILANMA SÜRECİNDE SON DURUM

Yaklaşık 425.000 öğretmen randevu alabilecek durumda.

ÖĞRETMENLER HAFTADA BİR GÜN OKULA GİTMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Tam kapanmada öğretmenlerin bir gün okula gitme zorunluluğu olmayacak.

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak. Karneler de bu tarihte verilecek. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz.

YKS ve LGS erteleniyor mu? ile ilgili etiketler YKS LGS Sınav Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk erteleme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.