2018 Tıp fakültesi taban puanları

YKS, TYT ve AYT sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları tercih heyecanı sardı. 2018 Tıp Fakültesi taban puanları ve başarı sıralamasıda sonuçların açıklanması ile araştırılan konular arasında. Peki 2018 YKS başarı sıralaması nedir? işte 2018 YKS tıp fakültesi başarı sıralamaları....

Tıp Fakültesi taban puanları başarı sıralaması2018 Tıp Fakültesi tercih kılavuzu YKS, TYT ve AYT sonuçlarının açıklanması ile birlikte araştırılan konular arasında. Üniversite tercihlerini yapacak milyonlarca kişi için YKS TYT AYT tercih kılavuzunu bu haberimizde derlerik.

2018 Tıp fakültesi taban puanları

Tıp fakültesi taban puanları 2018 Yılında Üniversite tercihi yapacak olan ve Tıp Fakültesi başarı sıralaması ile bu bölümü seçecek üniversite adayları için Tıp Fakültesi Taban Puanları ile Tıp Fakültesi YKS TYT AYT Yerleştirme Başarı sıralamasını sırasını sayfamıza ekledik. Bu puanlar 2017 Üniversitesi yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olup 2018 YKS ve TYT AYT’ye girip tercih yapacaklar bu puanları göz önünde bulundurmalılar. İşte 2018 Tıp Fakültesi taban puanları ve başarı sıralaması

2018 TIP FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YKS HAKKINDA MERAK EDİLENLER

TYT, farklı lise türlerinde öğrenim gören ve farklı düzeydeki bütün adaylara uygulanacağından ve adayların bilgiden daha çok temel yeterlilikler bakımından değerlendirilmesi yönüyle daha kapsayıcı olup bütün adaylar için fırsat eşitliği sunuyor.

TYT’de tek tip puan olması, adayların bu tek TYT-Puanı ile herhangi bir MYO programını tercih edebilmesine imkan tanıyor. Meslek lisesi mezunlarını yükseköğretime geçişe teşvik ediyor.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecektir.

Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.

 

 

2018 Tıp fakültesi taban puanları ile ilgili etiketler 2018 YKS tercih Tıp Fakültesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.