YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? YKS sonuç sorgulama ekranı!

Bu yıl binlerce adayın girdiği YKS sınavının ardından tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "Aday İşlemleri Sistemi" aracılığıyla adaylara duyurulacak. Tercihlerini tamamlayan öğrenciler, YKS 2021 yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını büyük bir heyecanla araştırmaya başladı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Ayrıntılar haberimizde...

Üniversite hayali kuran öğrenciler iki hafta süren tercih döneminde üniversite ve okumak istekleri bölümleri sıraladı. AYT ve YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar üniversite tercihleri için 4 yıllık bölümler seçilebilecek. 2021 YKS tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? YKS sonuç sorgulama ekranı!

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS tercih sonuçları için henüz ÖSYM tarafından tarih verilmedi ancak YKS tercih işlemlerinin 20 Ağustos'ta sona erecek olmasının ardından erişime açılabilecek. Kılavuzda yer alan bilgilere göre “Elektronik kayıt” 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler baz alındığında sonuçların Ağustos ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

PROF. DR. HALİS AYGÜN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) yerleştirme sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanacağını belirtti.

Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

.

 

.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? YKS sonuç sorgulama ekranı! ile ilgili etiketler ÖSYM YKS üniversite tercih yerleştirme sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.