YKS tercih kılavuzu yayınlandı! 2019 YKS AYT TYT tercih kılavuzu!

YKS tercih kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandı. 2019 YKS sonuçları dün gece açıklanmıştır. Adaylar tercihlerini ise 23-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek. İşte 2019 YKS tercih kılavuzu....

2019 YKS tercih kılavuzu yayınlandı! YKS tercihleri 23 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak. YKS sonuçları ise dün yani 17 Temmuz 2019 tarihinde açıklandı. Öğrencileri tercih maratonu bekliyor. Heyecanla beklenen YKS tercih kılavuzu yayınlandı.

2019 YKS tercih kılavuzuna ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden giriş yapılabilecek.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS tercihleri 23 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında yapılacak.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir. Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2019-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir. Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2019-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

YKS tercih kılavuzu yayınlandı! 2019 YKS AYT TYT tercih kılavuzu! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.