YKS soru ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

2021 YKS sınavı sonrasında TYT soru ve cevapları açıklandı mı öğrenciler tarafından merak edilmekte. 26 Haziran tarihinde gerçekleştirilen YKS sınavı sonunda TYT cevap anahtarı ne zaman açıklanacak sorusu araştırılmaya başlandı.

ÖSYM tarafından 26 Haziran Cumartesi gününde gerçekleştirilen YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavı sonra erdi. Sınavın hemen ardından öğrenciler ile birlikte veliler de TYT cevap anahtarı ne zaman sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Üniversite sınavına giriş yapan milyonlarca öğrenci, çıkan soruların cevaplarının ne olduğunu şimdiden merak etmekte. YKS TYT soru cevaplarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir açıklamada yapılmadı.

2021 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre YKS sınav sonuçları 4 Ağustos'ta açıklanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran'da üç oturum halinde düzenlenecek YKS'nin Temel Yeterlilik Testi'ne 2 milyon 592 bin 579, Alan Yeterlilik Testlerine 1 milyon 781 bin 760 ve Yabancı Dil Testine 130 bin 522 adayın katılacağını bildirdi.

YKS'de bir yükseköğretim kurumuna girebilmek için alınması gereken asgari puan yani baraj, 2021 yılında 150 olarak belirlendi. 150 puanın altında kalan öğrenciler herhangi bir üniversiteye girmeye hak kazanamıyor. 150 ve üzeri puan alanlar ise meslek yüksekokullarını tercih etme hakkı kazanıyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için adayların 180 ve üzeri puan alması gerekiyor.

YKS soru ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler YKS TYT soru cevap cevap anahtarı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.