YKS sınav ücreti ne kadar? 2021 TYT AYT sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı ücreti ne kadar araştırılmaya başlandı. 2021 TYT AYT sınav ücretleri ile ilgili detaylı bilgi haberimizde bulabilirsiniz.

Üniversite adaylarının girmek için hazırlandığı YKS sınav başvuruları için ücret açıklaması sonunda ÖSYM tarafından yapılmıştır. 2021 yılı YKS sınavına başvuruları 4 Şubat’ta başlatılmıştı. Üniversite adayları bu yıl ilk kez gerçekleştirilen e-Devlet başvuru yolu ile de YKS başvurusu yapabilecek.

Açıklanan YKS kılavuzuna göre, YKS başvuru ücreti bu yıl her bir oturum için 90 lira olarak belirlendi. Bu yıl için belirlenmiş olan ücreti belirlenen süre içerisinde yatırmayanların başvuruları geçersiz sayılacağı duyuruldu. İşte YKS başvuru tarihleri ve YKS sınav ücreti

YKS sınav ücreti ne kadar?

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi yani TYT’ nin 26 Haziran günü, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi AYT’nin ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi YDT’nin ise 27 Haziran günü gerçekleştirileceği duyuruldu.

YKS sınav ücreti ne kadar? 2021 TYT AYT sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Başvurularda e-Devlet kolaylığı

YKS başvuru ücreti her bir oturum için 90,00 TL olarak belirlendiği duyuruldu. Geç Başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti ise bu oranın %50 artırımlı olarak 17-18 Mart 2021 tarihlerinde ödeneceği duyuruldu.

2021-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;

YKS başvuru ücreti bu yıl ne kadar soruları için 2021 YKS TYT AYT başvuru ücreti yatırma işlemi;

-Sadece TYT’ye girecek adaylar 90,00 TL,

-TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi bir sınava da girmek isteyen adaylar 180,00 TL,

-TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adayların ise toplamda 270,00 TL yatıracakları duyuruldu.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.

YKS başvuru ücreti ödeme yerleri

Ödeme Yerleri:Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

YKS sınav ücreti ne kadar? 2021 TYT AYT sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? ile ilgili etiketler YKS sınav ücreti ne kadar nereden yapılır YKS başvuru tarihleri sınav ücreti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.