YKS sınav giriş belgesi siyah beyaz olur mu? Üniversite sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı?

Hafta sonunda 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak olan YKS sınavı öncesinde sınav giriş belgesi siyah beyazlı olur mu bir kez daha gündem oldu. Sınav öncesinde her şeyini eksiksiz olarak hazırlamaya çalışan adaylar üniversite sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı sorusunun cevabını aramakta.

Yaklaşık olarak 2 milyondan fazla adayın giriş yapacağı YKS sınavı için heyecanlı bekleyiş başlarken 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek üniversite sınavı 3 oturum halinde yapılacak. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YKS sınavında adayların yanlarında mutlaka getirmesi gereken evraklar arasında sınav giriş belgesi de bulunmakta. Ancak asıl soru ise YKS sınav giriş belgesi siyah beyaz olur mu sorusunun yanıtı oldu.

ÜNİVERSİTE SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ OLMAK ZORUNDA?

YKS sınav giriş belgesinin renkli olmak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Üniversite sınavına giriş yapacak olan adaylar sınav giriş belgeleri siyah beyaz olarak da alabilir. Ancak bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken mutlaka belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir.

• Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır

• Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

• Sınav giriş belgenizi almak için öncelikle "https://ais.osym.gov.tr" adresine giriş yapmalısınız.

• Siteye giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle söz konusu belgeye erişim sağlayabilir, yazıcından çıktısını alabilirsiniz.

YKS sınav giriş belgesi siyah beyaz olur mu? Üniversite sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? ile ilgili etiketler YKS üniversite Sınav siyah beyaz renkli sınav giriş belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.