YKS ÖNCESİ BESLENME TÜYOLARI!

Beslenme ve Diyatetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuba Günebak, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na girecek öğrenciler için sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulundu.

Milyonlarca öğrencinin katılacağı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na sayılı günler kaldı. Yaklaşan sınav günüyle birlikte stresin giderek artması, öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını etkiliyor. Ancak sağlık beslenme, hem stresin kontrol altına alınması hem ders çalışırken konsantrasyonun sağlaması hem de sınav esnasında okuduğunun kolay anlaşılabilmesi üzerinde büyük rol oynuyor.

ÖĞRENCİLER SINAVA SAYILI GÜNLER KALA NASIL BESLENMELİ?

YKS'ye girecek öğrencilere sınav öncesi sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Beslenme ve Diyatetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuba Günebak, öğrencilerin kahvaltı öğününü atladığının altını çizerek, Öğrenci uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltı öğününü yemeli. Bu kahvaltıyla birlikte kan şekeri seviyesini dengeli hale getirmesi lazım. Ortalama 6-8 saat arasında uyuduğunu düşünürsek güne 6-8 saatlik bir açlık süreciyle güne başlamış oluyor. Protein ile zengin bir kahvaltı yapılması lazım. En zengin protein kaynağı yumurtadır. Proteinin içerdiği ve emilim oranının %100 oranında proteinin dokuya yerleştiği sadece iki besin var. Birincisi yumurta, ikincisi ise anne sütü. Kahvaltıda mutlaka 1 ya da 2 yumurta yenmeli. Az zeytinyağıyla pişmiş bir omlet yapabiliriz. Haşlanmış yumurtayı sevmeyen çocuklar için menemen gibi yapılabilir. Tam buğday unuyla krep yapılabilir. Yumurta kahvaltıya entegre edilmeli. Yanında yine proteinden zengin bir besin alternatifi olarak peynir sunulabilir. Peynirin her çeşiti olabilir. Ancak öğrencinin kilo sorunu varsa yarım yağlı ya da orta yağlı peynirler tercih edilebilir. Kahvaltı adına en önemli besinlerden bir tanesi de ekmektir. Tam tahıllı ekmekler, tam buğdaylı ekmekler ya da çavdar ekmeği tercih edilebilir. Mutlaka ekmeğin tüketilmesi lazım. Kaç dilim ekmek tüketmesi gerektiği bireyin kilo ve boyuna göre değişebilir. Kahvaltıda olmazsa olmazlardan bir tanesi taze sebze ve meyve mutlaka tüketilmeli. Taze sebzeler derken mevsiminde olanları tercih edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Dr. Tuba Günebak’ın tavsiyelerinin faydaları SuperHaber YouTube kanalında yayında…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

YKS ÖNCESİ BESLENME TÜYOLARI!

YKS ÖNCESİ BESLENME TÜYOLARI! ile ilgili etiketler SuperHaber YKS Öğrenci Sınav üniversite sınavı Dr. Tuba Günebak

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.