YKS ne zaman yapılacak? İşte 2019 YKS sınav tarihi! SON DAKİKA...

YKS sınavın tarihi belli oldu. Yüz binlerce öğrencinin heyecanla beklediği YKS sıva tarihi açıklandı. Sınava girecek olan öğrenciler ve veliler büyük bir merakla sınav tarihinin ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. Peki YKS ne zaman yapılacak? İşte 2019 YKS sınavı tarihi! Detaylar haberimizde...

YKS ne zaman yapılacak? Öğrenciler ve veliler YKS'nin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Herkesin büyük bir merakla beklediği YKS sınav tarihi belli oldu. İşte 2019 YKS sınavı tarihi! Peki YKS ne zaman yapılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

YKS ne zaman yapılacak? İşte 2019 YKS sınav tarihi! SON DAKİKA...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 15-16 Haziran 2019'da yapılacak.

YKS - YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Yükseköğretim Kurumları Sınavı ya da kısaca YKS, Türkiye'de 2017/2018 eğitim-öğretim yılı ile başlayan yükseköğretime geçiş sistemi sınavı.

YKS öncesi benzer adlı Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı şeklinde çift aşamalı iki sınav vardı. Adaylar haziran ayındaki LYS'ye (alan sınavları) girebilmek için mart ayındaki YGS'de (baraj sınavı) herhangi bir puan türünde 180 ham puan almak zorundaydı. 150-179 puan arasındakiler önlisans programlarına başvurabilirken 150 puan altı ise tercih yapamazdı. 7 yıllık sistemin değiştirilmesi 12. Türkiye Cumhurbaşakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liseye geçiş sınavı olan TEOG'un kaldırılması gerektiğini söylemesi ve daha sonra kısa sürede kaldırılması sonrasında gündeme geldi.YGS&LYS'yi kaldırarak YKS'yi getiren sistem 12 Ekim 2017'de açıklandı.

YKS ne zaman yapılacak? İşte 2019 YKS sınav tarihi! SON DAKİKA... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.