YKS ek tercihleri ne zaman açıklanıyor 2019? Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında yerleştirme sonuçlarının geçtiğimiz haftalar içerisinde açıklanması ile beraber YKS ek tercihleri adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Herhangi bir üniversiteye yerleşememiş olan aday öğrenciler, YKS ek tercih kılavuzu ve tarihleri hakkında güncel bilgilere erişmeye çalışıyor. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman açıklanıyor 2019? Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? Detaylar haberimizde...

Yükseköğretim Kurumları Sınavının, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ek tercihlerin açıklanmasına dikildi. Eylül ayına yeni girdiğimiz bugünlerde heyecan katsayısı tavan yapmış durumda... Adaylar kalan yaklaşık 70 bin kontenjan için bir tercihte bulunacak. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman açıklanıyor 2019? Ek tercih klavuzu yayınlandı mı? Detaylar haberimizde...

YKS ek tercihleri ne zaman açıklanıyor 2019? Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

ÖSYM ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den YKS ek tercihleri konusunda yapılan bir açıklama yok. Geçen sene YKS tercih 31 Ağustos'ta açıklanmış ek yerleştirme tercihleri 13 Eylül'de başlamıştı. Aradaki 13 günlük süre ele alındığında bu sene YKS ek yerleştirme tercihlerinin 19 Ağustos'ta başlaması bekleniyordu. Fakat Üniversite kayıtlarının 19-23 tarihleri arasında alınmış olması nedeniyle ek tercihlerin yeni hafta ile birlikte başlaması bekleniyor.

EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS ek tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı.  Ek kontenjan tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte YKS ek kontenjan ve taban puanları da açıklanacak.ÖSYM'nin geçtiğimiz yıl Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversiteler olmak üzere lisans ve ön lisans programlarından toplam 128 bin 508 kontenjan boş açıklamıştı. 

 

 

 

YKS ek tercihleri ne zaman açıklanıyor 2019? Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.