YKS ek tercih hakkı kaç tane? Ek yerleştirme ne zaman başlıyor?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında gözler ek tercihlere çevrildi. Aday ise şimdi YKS ek tercihlerde kaç tercih hakkı olduğunun sorusunun cevabını arıyor. YKS ek tercih hakkı kaç tane? YKS ek yerleştirme ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında gözler ek tercihlere çevrildi. Aday ise şimdi YKS ek tercihlerde kaç tercih hakkı olduğunun sorusunun cevabını arıyor. YKS ek tercih hakkı kaç tane? YKS ek yerleştirme ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar ek tercih haklarının kaç tane olduğunu ve ek yerleştirmelerin ne zaman başlayacağını sorgulamaya uğraşıyorlar.

YKS EK TERCİH HAKKI KAÇ TANE?

ÖSYM tarafından yapılan 2020-YKS’de adayların tercihleri alınmaya başladı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. Adayların YKS tercihlerinde 24 tercih yapma hakkı bulunmakta.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS tercih sürecinde işlemini tamamlayamayan adaylar, için ikinci şans ek tercihlerle geliyor. ÖSYM 2020 YKS tercih kılavuzunda ek tercihler için kesin bir tarih verilmemesi ile birlikte şu ifadelere yer veriliyor.

"Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2020-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

YKS ek tercih hakkı kaç tane? Ek yerleştirme ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler YKS ek tercih YKS yerleştirme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.