YKS Başvuru Ekranı 2022! TYT, AYT, YDT Sınavı Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2022 YKS başvuruları başladı. ÖSYM’nin sınav takviminde yer alan YKS başvuruları için ÖSYM sorgulama ekranı tercih edildi. Peki ama YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS kayıt ve başvuru ücreti ne kadar kaç TL? İşte TYT, AYT, YDT başvuru ekranı…

YKS başvuruları için ÖSYM üzerinden sorgulama ekranı erişime açıldı. Haziran ayında düzenlenecek olan TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan üniversite giriş sınavına ilişkin bilgiler ÖSYM sınav takviminde daha önceden duyurulmuştu.

YKS Başvuru Nasıl Yapılır?

Yükseköğretim kurumlarında eğitim görmek isteyenlerin katıldığı YKS başvuruları erişime açıldı. Sınava katılmak isteyen adayların öncelikle sınava ÖSYM üzerinden başvuruda bulunması ve başvuru ücretleri ödeme işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

YKS başvuru tarihleri açıklandı. YKS başvuruları 11 Şubat tarihinde başlayacak ve 7 Mart tarihinde bitecek. YKS geç başvuruları ise 16-17 Mart tarihlerinde alınacak.

YKS Başvuru Ekranı 2022! TYT, AYT, YDT Sınavı Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YKS sınav başvuruları için ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan bireyler, https://ais.osym.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirecekler. Ancak fotoğrafı bulunmayan adaylar ise başvuru merkezlerine gidecekler.

YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YKS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. YKS başvuru kılavuzu yayımlandığında, sınav ücreti ve başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar da açıklanmış olacak. Geçtiğimiz sene YKS sınavında her bir oturum için başvuru ücreti 90 TL olarak belirlenmişti.

 

YKS Başvuru Ekranı 2022! TYT, AYT, YDT Sınavı Başvuru Ücreti Ne Kadar? ile ilgili etiketler YKS başvuru ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.