Yine kendi mahallesine dokunamadı

Türkiye son haftalarda taciz ve istismar olaylarına ilişkin birçok iddiayı tartışıyor. İddiaların merkezinde ise CHP'de yönetim kademelerine kadar uzanan taciz - tecavüzler bulunuyor. Son günlerde sosyal medyada gündeme gelen bazı yazarlara yönelik iddialar da tartışmayı alevlendirdi. Kadem bu noktada mağdurların yanında yer aldığı net bir tavır ortaya koydu. Ancak Oda TV Kadem'in açıklamasındaki CHP detayını gözlerden kaçırmak için açıklamanın büyük kısmını görmezden geldi...

Muhafazakar kesimdeki olumsuz her olguyu doğru ya da yanlışlığına bakmadan 96 punto başlıkla ve o kesimi işaret ederek büyütmeyi iş edinmiş olan Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV söz konusu olan kendi mahallesi ve CHP olduğunda 3 maymunu oynamaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz 2 haftaya CHP'de yönetim kademelerine kadar uzanan taciz ve istismar olayları damga vurdu. Bu konuda ana muhalefet ve ona yakın medyada tek tük cılız ses çıkıyor. Direk hedef alan ise CHP ile gemileri yakanlar dışında kişi ya da mecra yok.  

O yoklar arasındaki Oda TV, kendi mahallesinde görmediği net tavrı gösteren KADEM'in tacizler karşısındaki duruşunu da yine sahtekarca bir manipülasyon ile kendi mahallesini olgunun dışında tutarak haberleştirdi.

Yine kendi mahallesine dokunamadı

Oda TV, "KADEM'den taciz ifşalarından sonra dikkat çeken açıklama" başlıklı haberinde Kadın ve Demokrasi Derneği'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamaların sadece ilk iki tweetini alarak CHP ile ilgili bölümlerini gözlerden kaçırdı. 

Oda TV, KADEM'in açıklamasındaki şu iki tweeti haberinde okurlarına aktardı: 

"Son günlerde taciz ve ifşa vakalarının sosyal medyada gündem olması ve istenmeyen sonuçların yaşanması sorunların çözümüyle ilgili olarak doğru mecralara yönelmemiz gerektiğini gösteriyor.

Bizler kadın konusunda hak savunuculuğu yapan bir derneğiz ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da taciz ve tecavüz mağdurlarının yanında olacak, onların haklarını savunmaya devam edeceğiz."

Yine kendi mahallesine dokunamadı - Resim : 2

İşte KADEM'in bu flooddaki ilk iki tweetin ardındaki paylaşımlarını Oda TV görmezden geldi. Çünkü sonraki tweetlerden ilkinde direkt CHP'de yaşanan tacizlere dikkat çekiliyor ve bunun karşısında 'Oda TV' gibi mecralarla, onunla aynı mahalledeki kişilerin takındıkları tavırla suça ortaklıkları vurgulanıyordu. 

Sonra da herkese seslenilerek ideolojiden bağımsız olarak bu tip olguları hep birlikte lanetleme çağrısı yapıldı. 

İşte Oda TV'nin işine gelmediği için haberine koymadığı KADEM'in ilk iki mesajın ardından CHP'deki tacizlere de dikkat çekerek yaptığı diğer paylaşımların detayları: 

"CHP’de yaşanan cinsel taciz vakalarına karşı takınılan tavır ise adeta suça ortak olmaktır.
Bu gibi vakalarda her zamanki tavrımızı mezkur olayda da gösterdik. Mağdurla temasa geçerek, kendisine desteğimizi belirttik.

İdeolojiden bağımsız her yerde karşımıza çıkabilen bu gibi vakaları ve tacizcileri tüm toplum olarak açıkça lanetlemeliyiz.

Öte yandan, yaşadığı cinsel taciz ve tecavüzü ifşa eden kadınları suçlamak da o ağır travmanın altında ezilmiş kadınlara yaşatılan yeni bir sosyal travmadır.

Yapılması gereken, tacizciye değil tacize uğrayan kişiye sahip çıkmaktır. KADEM olarak bu noktada duruşumuz her zaman mağdurdan yana olacaktır."

Yine kendi mahallesine dokunamadı - Resim : 3

Yine kendi mahallesine dokunamadı ile ilgili etiketler KADEM CHP Taciz istismar kadın ve demokrasi derneği Oda tv
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.