Yınal Bey Kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yınal'ı Kim Oynuyor?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde İbrahim Yınal rolüyle dikkat çeken isim Uygar Özçelik oldu. Tarihte de önemli bir kişilik olan İbrahim Yınal Bey kimdir, nasıl ve ne zaman öldü? Yınal Bey'i oynayan Uygar Özçelik hangi dizilerde oynadı? İşte detaylar...

Alparslan'ın amcası Yınal Bey hakkında araştırmalar hızlandı. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde dikkat çeken karakterlerden olan İbrahim Yınal kimdir, Yınal Beyi Kim oynuyor? İşte detaylar..

Alparslan Büyük Selçuklu dizisin Alparslan'ın amcası Yınal Bey tarihte Tuğrul Bey ve Çağrı Beylerin anne tarafından kardeşi ve baba tarafından kuzenidir. Uygar Özçelik'in hayat verdiği Yınal Bey Dandanakan Savaşı'ndan sonra İbrahim Yınal batı ucuna gönderildi. Kuzeni Hasan Bey'in pusuya düşürülüp öldürülmesi üzerine, diğer kuzeni Kutalmış Bey'le beraber Bizans topraklarına girdi. Gürcü Dükü IV. Liparit'in komuta ettiği Bizans-Gürcü ordusunu Pasinler'de bozguna uğrattı (1048).

Batı sınırındaki akınları yöneten İbrahim Yınal, ateş hattında olup askeri yükü taşıdığını düşünerek iktidar merkezini dinlemedi. 1058'de yönünü doğuya çevirip Tuğrul'un üzerine yürüdü. Diğer Selçuklu beylerinden beklediği desteği göremeyen İbrahim bozguna uğradı. Bizzat kardeşi/kuzeni Tuğrul tarafından yay kirişiyle boğularak öldürüldü.

Uygar Özçelik kimdir? Hangi dizilerde oynadı?

Uygar Özçelik, 1983 yılında Ankara'da dünyaya geldi. H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan 2006 yılında mezun oldu. Ardından İstanbul'a yerleşti. Kaybolan Yıllar adlı bir TV serisiyle oyunculuğa başladı; Genco, Şeref Meselesi, 8. Gün gibi TV projeleriyle devam etti. Reklam ve sinema filmi çalışmaları yaptı.
Program editörlüğü, seslendirme ve röportajlar yaptı. Halen oyuncu ve yönetmen olarak çalışıp seslendirme ve eğitmenlik de yapmaktadır.

Yınal Bey Kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yınal'ı Kim Oynuyor? ile ilgili etiketler Alparslan Büyük Selçuklu yınal bey kimdir ibrahim yınal kimdir uygar özçelik kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.