Yılmaz Vural: Şampiyonlar Ligi hayal olabilir

Beşiktaş ve Galatasaray’ın ön eleme turlarında elenmesiyle, UEFA Ülkeler Sıralaması’nda zor duruma düştük. Sezona 11. sırada başlayan Türkiye, Ukrayna takımlarının başarılı sonuçlarıyla bir sıra geriledi. Konuyla ilgili konuşan tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural, Şampiyonlar Ligi hayal olabilir yorumunda bulundu.

Türk futbolunun duayen isimlerinden teknik direktör Yılmaz Vural, "Şampiyonlar Ligi’ne katılamamak Türk futbolu için kayıp olur. Şampiyonlar Ligi’ne katıldığınızda çok büyük rakamlar var. Boşuna Real Madrid, Barcelona olunmuyor. Burada kazandıkları paralarla büyüdüler" dedi.

DEVLER LİGİ HAYAL OLABİLİR

Şampiyonlar Ligi’nden kazanılan paraların ciddi miktarlar olduğunun altını çizen Vural, "Bundan sonra Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi’ne katılması hayal olabilir. Şampiyonlar Ligi’ne katılamamak Türk futbolu için çok önemli bir kayıp olur. Çünkü Şampiyonlar Ligi’ne katıldığınızda çok büyük rakamlar var, çok ciddi paralar kazanılabiliyor.

Boşuna Real Madrid, Barcelona olunmuyor, burada kazandıkları paralarla büyüdüler. Türk futbolu zaten ekonomik olarak zorlanıyor. Türk kulüpleri Avrupa'da 12. sıraya çıkacak puanı toplayamayacak bir yapıda.

Bakıldığında yurt dışından gelen oyunculara 5-8 milyon Eurolar neden veriliyor? Çok ciddi rakamlar verilip oyuncular da alınıyor bu çok büyük bir çelişki. Futbolda futbolun doğrularını uygulayabilirseniz işiniz kolay olur.

Önemli olan sizin ne yapacağınızdır. Türkiye’de yeniden düşünülüp kulüp yapılarının maddi, manevi Avrupa’da başarılı olacak hale getirilmesi lazım" diye konuştu.

Yılmaz Vural: Şampiyonlar Ligi hayal olabilir ile ilgili etiketler Yılmaz Vural TFF 1. Lig UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.