Büyükerşen ailesinin 'imar' oyunu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önde gelen siyasetçilerinden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşinin 'imar barışından' faydalanmak adına 2019 yılında inşa edilen villasını 2017 yılında inşa edilmiş gibi gösterdiği ortaya çıktı. Seyhan Büyükerşen adına yapılan villaya ilişkin yargının da 'kaçak' dediği ifade edildi. İşte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öncülüğünde imar barışı kampanyası başlatıldı. Bu kampanyayı suistimal etmek isteyen fırsatçılar arasında tanıdık isimler de katıldı. Kaçak vaziyette bulunan milyonlarca yapıyı kayıt altına almak maksadıyla bu isimle adlandırılan düzenleme, 2017 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmiş, bu imkandan faydalanan vatandaşlara yapı kayıt belgesi verilmesi karara bağlanmıştı.

Fakat af düzenlemesinden yararlanmak için harekete geçen fırsatçılar, bu zamandan sonra yapılan binalarını 2017'den önce yapılmış gibi gösterip kayıt belgesi almıştı.

Yeni Şafak'tan Burak Doğan'ın haberine göre; CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen, 'imar barışı'ndan yararlanmak için usulsüzlük yaptı.

DÜZENLEMEDEN FAYDALANMAK ADINA YALAN BEYANDA BULUNDU

Büyükerşen ailesi, Tepebaşı'nda yer alan Yukarı Söğüt Mahallesi'ndeki 'kaçak' yapısı için söz konusu belgeyi almak adına 25 Ekim 2018'de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Söz konusu başvuruda 4 bin 199 metrekare arazi üzerinde 148 metrekarelik alanı kapsayan villanın, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapıldığı ifade edildi.

Bu beyan üzerine Büyükerşen ailesinin villasına 'Yapı Kayıt Belgesi' verildi. Bu başvuruda dahil olmak üzere tüm başvuruları tek tek incelemeye alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, söz konusu evin 2017'de değil, 2019 yılında inşa edildiğini belirledi.

Büyükerşen ailesinin 'imar' oyunu
2017 uydu görüntüsü - 2019 uydu görüntüsü


KAÇAK YAPININ YIKILIP YIKILMAYACAĞI MERAK KONUSU OLDU

2018 senesine ait uydu görüntülerini inceleyen personel, söz konusu arsa üzerinde herhangi bir yapı olmadığını ortaya çıkardı.

2019 senesine ait uydu görüntülerinde ise, villanın orada olduğu gözler önüne serildi. Söz konusu gelişmeyi 'fırsatçılık' olarak nitelendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'Yapı Kayıt Belgesini' iptal edip konuyu yargıya taşıdı.

Seyhan Büyükerşen hakkında “yalan beyanda bulunarak yapı kayıt belgesi almak” suçundan kamu davası açılması talep edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı da Büyükerşen'in atılı suçu işlediğini belirledi. Başsavcılık atılı suç 3 yıldan az süreli hapis cezası gerektirdiği için kamu davası açılmasını 5 yıl erteledi.

Yargı tarafından kaçak olduğu belgelenen villakondunun yıkılması gündemde. Fırsatçılığı belgelenen Büyükerşen'in kaçak villasının yıkılıp yıkılmayacağı merak konusu.

Büyükerşen ailesinin 'imar' oyunu - Resim : 2

 

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.