Yılmaz Büyükerşen kimdir? CHP Eskişehir belediye başkanı adayı!

Yılmaz Büyükerşen kimdir? Vatandaşlar 31 Mart 2019 tarihinde belediye başkanlarını seçmek üzere sandık başına gidecekler. Adım adım yerel seçimlere yaklaşılıyor. CHP'nin bazı adayları basına sızdı. Eskişehir adayı olarak Yılmaz Büyükerşen'in adı geçiyor. Peki Yılmaz Büyükerşen kimdir? Detaylar haberimizde...

Yılmaz Büyükerşen kimdir?Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi toplantısı devam ederken adayların isimleri Parti Meclisi'nden sızmaya başladı. Eskişehir adayı olarak basına sızdırılan isim Yılmaz Büyükerşen oldu. Peki Yılmaz Büyükerşen kimdir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Yılmaz Büyükerşen kimdir?  CHP Eskişehir belediye başkanı adayı!

YILMAZ BÜYÜKERŞEN KİMDİR?

Yılmaz Büyükerşen, (d. 8 Kasım 1937, Eskişehir), Türk akademisyen ve siyasetçi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Anadolu Üniversitesi eski rektörü.

Liseyi Eskişehir Atatürk Lisesi'nde okudu.1962'de Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin ilk mezunları arasında yer aldı. 1966 yılında doktorasını tamamladı. 1968 yılında doçent, 1973 yılında profesör oldu.

1976'da mezun olduğu akademinin başkanlığına seçildi. 1982'de Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne getirildi. 1987'de aynı göreve tekrar atandı. Ayrıca, 2 dönem Radyo Televizyon Yüksek Kurulu başkanlığını yürüttü. 1994 yılında 3984 Sayılı Kanununun çıkarılmasıyla bu görevinden ayrıldı. Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nun kuruluşunu Eskişehir'de gerçekleştirdi. Anıtkabir müzesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün birebir boyutlardaki balmumu heykeli, yine Prof. Büyükerşen tarafından yapılmıştır. Ayrıca Eskişehir'de ikinci üniversitesinin kurulmasına ve dünyada tek olan açıköğretim fakültesinin kurulmasına da öncülük etmiştir.

Büyükerşen, resim ve heykel gibi güzel sanatlara yatkınlığını rektörlüğü döneminde üniversitelere açtığı bölümler ile, özel yaşamında da özellikle yarattığı balmumu heykellerde göstermiştir. Belediye başkanlığı döneminde ise Eskişehir'e koyduğu heykeller ile sanata ilgisini belli etmiş, bu heykeller ile halka mesaj verme amacı gütmüş., zaman zaman tepki toplamış, eleştirilmiştir.

Kendi adını taşıyan Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesini 19 Mayıs 2013 tarihinde açmıştır.


ESKİŞEHİR

Eskişehir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi beşinci şehridir. 1993 yılında çıkarılan kanunla Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Nüfusu 2015 yılına göre 826.716'dir. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir.

Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, çibörek ve lületaşı ile meşhurdur. Ayrıca balaban kebabı da Eskişehir mutfağında önemli bir yer almaktadır. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir.Türkiye'de Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir. Sanat kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatta gelişmiş bir şehirdir. Anadolu Üniversitesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde iki adet senfoni orkestrası bulunmaktadır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile şehirde müzik, tiyatro, resim ve sinema dallarında sergiler ve gösteriler yapılmaktadır.

Eskişehir günümüze kadar değişik uygarlıklar altında varlığını sürdürmüştür. Üzerinde kurulan medeniyetlerden bazıları Frigya, Bizans, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğu'dur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Muharip Hava Kuvveti, Hava Füze Savunma Komutanlığı, 1. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı ve 1. Ana Jet Üs Komutanlığı da Eskişehir'de bulunmaktadır. Ayrıca hem askerî hem de sivil havaalanı (Anadolu Üniversitesi Havaalanı) bulunmaktadır.

Eskişehir 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanlarını taşımaktadır.

Türk Hava Yolları'nın Airbus A330-200 tipi uçağı, TC-JNG, de 'Eskişehir' adını taşıyor.

İŞTE BASINA SIZDIRILAN ANCAK HENÜZ TEYİT EDİLMEYEN BİLGİLERE GÖRE İSİMLERİ GEÇEN ADAYLAR.

Hatay Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Lütfü Savaş,

Sinop Belediye Başkan adayı Barış Ayhan,

Konya Ereğli Belediye Başkan adayı Bülent Ecevit Tatlıdil,

Edirne Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Recep Gürkan,

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Yılmaz Büyükerşen,

Çanakkale Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Ülgür Gökhan,

Karaman Belediye Başkan adayı Emin Ege,

Kırşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Ekicioğlu,

Sinop Belediye Başkan adayı Barış Ayhan,

Tunceli Belediye Başkan adayı Yusuf Kenan Aydın,

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Osman Gürün,

Malatya Büyükşenir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe,

Mardin Belediye başkan adayı Süleyman Sarı,

Ardahan Belediye başkan adayı mevcut başkan Faruk Demir.

Yılmaz Büyükerşen kimdir? CHP Eskişehir belediye başkanı adayı! ile ilgili etiketler CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.