Yılmaz Ateş, Kılıçdaroğlu'nun Zaman gazetesine söylediklerini hatırlattı!

Partisinin FETÖ'ye teslim olduğunu söylemesinin ardından CHP'den ihraç edilen Yılmaz Ateş, Yüksek Disiplin Kurulu'nda savunmasını yaptı. Ateş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte söylediği sözlerle kendisini savundu.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “CHP'nin FETÖ'ye teslim olduğu” iddiasında bulunduğu için CHP Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edilmişti.

Çıktığı bir programda, “Terör Örgütü’nün 2010 yılında partimize kurduğu kaset komplosuna yönetim olarak dik duramadık. MHP dik durdu, Fenerbahçe dik durdu, kendilerini tebrik ediyorum. Bu konuda söz söylenemeyecek tek örgüt, CHP örgütüdür. Ama Genel Başkan Yardımcısı olarak içinde yer aldığım yönetim, mücadeleyi göze alamadı, terör örgütüne teslim oldu. İktidarı ile muhalefeti ile siyaset kurumu bu komploya teslim olmasaydı 15 Temmuz darbe girişimi olmazdı” ifadelerini kullanan Yılmaz Ateş, Yüksek Disiplin Kurulu'nda savunmasını yaptı.

Yılmaz Ateş, Kılıçdaroğlu'nun Zaman gazetesine söylediklerini hatırlattı!

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

"Bu sözlerimin, içinde bulunduğum yönetime eleştiri–özeleştiriden öteye bir anlam taşımadığı açıktır" diyen Ateş, "Kaldı ki bu eleştirinin daha ağır olanlarını başta Sayın Genel Başkan olmak üzere, değişik kademelerdeki yöneticilerimiz ve Belediye Başkanlarımız tarafından televizyon ve kamuya açık toplantılarda yapılmıştır" diyerek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeşitli tarihlerdeki sözlerini aktardı.

Ateş, Kılıçdaroğlu'nun 13 Mart 2012 yılında, “AKP iktidarına karşı mücadele ederken, kendimi 1940’ların CHP iktidarına karşı mücadele ediyormuş gibi sanıyorum” şeklindeki sözünü, 18 Mayıs 2015'te Zaman gazetesindeki, “Türkiye 1930’lu yılların tek parti döneminden daha kötü” ifadelerini ve 17 Kasım 2019'da söylediği, "Devleti yönetmek, CHP’yi yönetmekten daha kolaydır" sözünü hatırlattı.

"Sade üyelerin bu partide eleştiri-özeleştiri hakkı yok mudur" diye soran Ateş, "Hakkımda başlatılan inceleme, demokrasiye, Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerine, eşitlik ilkelerine, genel başkanlarımızın parti içi demokrasi tanımlamalarına aykırıdır" diye belirtti.

Yılmaz Ateş ayrıca, "Ankara İl Disiplin Kurulu’nun hakkımdaki kararının 'yok' hükmünde olduğu inancındayım. Yok hükmünde olan, iki günde 30 yıllık üyelik haklarımı 80 gündür askıya alan bu kararın kaldırılmasını talep ediyorum" diye de ifade etti.

 

Yılmaz Ateş, Kılıçdaroğlu'nun Zaman gazetesine söylediklerini hatırlattı! ile ilgili etiketler FETÖ Kemal Kılıçdaroğlu CHP yılmaz ateş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.