Yıllarca Türkiye'ye silah satan ABD, savaş uçaklarında Türk füzesi kullanacak! / VİDEO

ABD’ye yönelik yayın yapan “National Defense Magazine” dergisine konuşan ROKETSAN yetkilileri F-35 için geliştirilen SOM-J füzesinin ABD’ye de satılabileceğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre Lockheed Martin F-35 savaş uçağı üzerine takılı bir Som-j füzesinin yeteneklerini sergileyen video yayınladı.

Lockheed Martin’in dün yayınladığı videoda da F-35 uçaklarında Türk yapımı Füze SOM-J'lerin olması dikkat çekti.

Lockheed Martin’in yayınladığı yeni SOM-J videosunda; F-35 gövde ici silah istasyonundan atılabilme, kara ve deniz hedeflerine taarruz, yol noktalarının belirlenmesi, üstten vuruş, ağ merkezli harekata uyumluluk, görüntü aktarımı, hedef değiştirme gibi özellikleri vurgulanıyor.

Som J füzeleri F-35'lerin radara görünmezlik özelliği ile uyumlu olması ve gövdesi içinde taşınabilmesi için özel olarak tasarlandı.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak Roketsan’ın Mühendislik Direktörü Önen yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen hava savunma ve sivil havacılık firmalarının katıldığı fuarda, hedeflerinden birinin, Avustralya Silahlı Kuvvetleri'ne SOM-J füze sitemini pazarlamak olduğunu söyledi.

somj1

Yıllarca Türkiye'ye silah satan ABD, savaş uçaklarında Türk füzesi kullanacak! / VİDEO ile ilgili etiketler TÜBİTAK ROKETSAN F-35 som-j lockheed martin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.