Yıllarca AB'den çıkmak için uğraşan İngilizler şimdi de yeniden katılmak istiyor

Yıllardır siyasi krizle boğuşan ve Liz Truss'ın istifası sonrası yeniden başbakan belirsizliği ile uğraşan İngiltere'de sokaklara çıkanlar çarpıcı bir talepte bulundu. Yıllarca Avrupa Birliği'nden çıkmaya çalışan İngilizler, şimdi de birliğe yeniden katılmak istiyor. Binlerce İngiliz, Avrupa Birliği'ne yeniden katılmak için Londra'da eylem yaptı.

Avrupa Birliği'nden çıkmak için yıllarca mücadele eden ve meydanlarda protesto yapan İngilizler şimdi de birliğe yeniden katılmak için meydanları doldurdu. Londra'da toplanan binlerce İngiliz Avrupa Birliği'ne yeniden katılmak için eylem yaptı.

Yıllarca AB'den çıkmak için uğraşan İngilizler şimdi de yeniden katılmak istiyor

Eyleme katılanlar, Avrupa Birliği'ne yeniden katılmak istediklerini belirten pankartlar açtılar. Eyleme katılan bir İngiliz, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada ülkenin 2016 yılından bu yana gülünç bir duruma geldiğini söyledi. Avrupa Birliği'nden çıkmak için yapılan referandumdan sonucun çok ezici bir şekilde çıkmadığına dikkat çeken İngiliz vatandaş, "Altı yıldır nerede olduğumuza bir bakın. Bu nedenle, şimdi genel seçim için mantıklı bir hükümeti uygulamaya koymamız gerektiğini çok güçlü bir şekilde hissediyoruz" dedi.

Yıllarca AB'den çıkmak için uğraşan İngilizler şimdi de yeniden katılmak istiyor - Resim : 2

Eyleme katılanlar Brexit sürecinin ülkeyi içten kuruttuğunu vurguladı. Eylemde slogan atan İngilizler, Brexit sürecine destek veren bazı siyasetçileri de yuhaladı. Öte yandan eyleme katılanlar, Boris Johnson'ın yeniden Başbakan olma ihtimaline şiddetle karşı çıkıyor.

 

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Yıllarca AB'den çıkmak için uğraşan İngilizler şimdi de yeniden katılmak istiyor ile ilgili etiketler Londra Avrupa Birliği Eylem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.