Yıllar önce büyük ikramiye akıl hastasına çıkmıştı!

Sisal Şans tarafından 31 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilen Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde 100 milyon TL’lik büyük ikramiye bir adet çeyrek bilete isabet etti. Çekilişin ardından, Twitter'da Türkiye'nin Arşivi adlı hesap tarafından paylaşılan Vakit gazetesinin 1 Ocak 1939 yılına ait ikramiye haberi sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olan 100 milyon TL, 9884757 numaralı çeyrek bilete isabet etti. Ancak biletlerden sadece birinin satıldığı öğrenildi. Satılan tek çeyrek biletin sahibi 25 milyon TL'lik ikramiye kazanırken diğer üç çeyrek biletin 75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu’na kaldı. Büyük ikramiyeye ait 9884757 numaranın bulunduğu biletin sevk merkezi, Manisa Akhisar olarak açıklandı.

Milli Piyango özel yılbaşı heyecanı yaşanırken, Twitter'da paylaşılan ve 1939 yılında yılbaşı ikramiyesinin Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören bir akıl hastasına çıktığını aktaran Vakit gazetesi haberi sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi gördü. 

"DÜNYADAKİ BÜTÜN SOBALARI ALIP FAKİRLERE VERECEĞİM"

Vakti gazetesine ait arşivde yer alan haber şu şekilde:

"Yılbaşı piyangosunda büyük ikramiye Bakırköy hastahanesindeki bir deliye çıktı.

Deli Mehmet 'Bu saatten sonra para almam!' diye itiraz etti

-Paraları napacaksın? 

-Hayır yastığımın altına koyacağım. Dünyadaki bütün sobaları alıp fakirlere vereceğim" 

Yıllar önce büyük ikramiye akıl hastasına çıkmıştı!

Yıllar önce büyük ikramiye akıl hastasına çıkmıştı! ile ilgili etiketler Milli Piyango piyango Vakit gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.