Kısıtlamalar gevşeyecek mi?

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak. Gözler, kritik kararların alınacağı toplantı sonrasında yapılacak açıklamada. Sokağa çıkma kısıtlaması ya da kapatılan işletmelerin yeniden açılmasına ilişkin bir karar merakla bekleniyor. İşte detaylar...

2021 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün gerçekleştiriliyor. Kasım ayında alınanan kısıtlama kararlarında bir gevşeme olup olmayacağı ise henüz net değil.

Kasım ayında uygulanmaya başlayan hafta sonu ve hafta içi saat 21.00 sonrası kısıtlama sevindirici gelişmelere sebep oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da son açıklamasında vaka ve ölüm sayılarındaki rahatlamaya dikkat çekmesi, kısıtlamaların kaldırılması yönündeki beklentileri artırdı.

Toplantıda normalleşme takvimine dair gündem başlıkları, okullarda yüz yüze eğitime geçiş, dış ilişkiler ve koronavirüsle ilgili alınacak kararlarda olacak.

Öte yandan Çin aşısının Türkiye'ye gelişinin de görüşülmesi beklenen toplantıda, aşılama takvimine dair detayların da ele alınması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN SUNUM

Toplantıda ana gündem maddesinin son 6 haftadır uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan tedbirlerin koronavirüs vaka tablosuna yansımalarına ilişkin ve aşının inceleme sürecine ilişkin bir sunum yapacak.

Bakan Koca, yerli aşıda gelinen son durumu da Kabine üyeleri ile paylaşacak.

REFORMLAR DA MASADA OLAN KONULAR ARASINDA

Diğer yandan Avrupa Birliği ile açılan yeni sayfa sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AB Dönem Başkanlığının yürütüldüğü Portekiz'in başkenti Lizbon'da yaptığı ziyaretlerle ilgili değerlendirme yapması öngörülüyor.

ABD'de yaşanan olaylar ve yeni Başkan Joe Biden döneminde atılacak adımlar da ele alınacak konular arasında.

İç politikada ise hukuk ve ekonomi alanında yapılacak reformlar toplantının önemli gündem maddeleri arasında.

YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİŞ

Kabine toplantısında merakla beklenen bir diğer önemli konu ise okullarda yüz yüze eğitime geçiş olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un her konuşmasında asıl amacın yüz yüze eğitime geçiş olduğunu vurgulaması, okullara ne zaman dönüleceği konusundaki merakları artırıyor.

Tüm çalışmaları anbean takip eden Bakan Selçuk'un da konuya ilişkin bir sunum yapması ve riskleri değerlendirmesi bekleniyor.

KARARLARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında alınan kararları ve toplantıda konuşulan kritik konuları anlatacak.

Kısıtlamalar gevşeyecek mi? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.