Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti nedir? Evrim ile ilgili neler söyledi?

Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Şarkıları hayranlıkla dinlenen Yıldız Tilbe sosyal medya paylaşımları ile de adından söz ettiriyor. Tilbe sosyal medya hesabından paylaştığı "Darwin yaşasaydı evrimi reddederdi" sözleri büyük bir tartışma başlattı. Peki Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti nedir? Evrim ile ilgili neler söyledi? Detaylar haberimizde...

Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti nedir? Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe şarkıları ile olduğu gibi sosyal medya paylaşımları ile adından söz ettiriyor. Twitter hesabından paylaştığı evrim ile ilgili tweetler büyük yankı uyandırdı. Herkes Tilbe'nin neler paylaştığını merak ediyor. Peki Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti nedir? Evrim ile ilgili neler söyledi? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti nedir? Evrim ile ilgili neler söyledi?

Yıldız Tilbe, "Dna kromozomlar tesadüfenmi dizilmiş, ya da hala evriliyorlarmı, neye dönüşüyormuş evrilirken devrilmesinler. Darwin yaşasaydı evrimi reddederdi, onun zamanında bilim bu kadar ilerde değildi, ne bilsin zavallı. Dna bile şunun şurasında yeni keşfedildi, insan vücudunda bilinmeyen sonsuz şeyler var daha haberimiz yok kendimizden" mesajı paylaştı sosyal medya hesabından. 

Darwin ve evrim taraftarı olan kişiler kısa sürede sanatçıyı hedef alan paylaşımlarda bulunmaya başladı. 

Sosyal medyada pek çok etkileşim alan tweetin ardından Tilbe'nin paylaşımlarına devam ettiği görüldü.

İşte Yıldız Tilbe’nin o mesajları:

 Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti nedir? Evrim ile ilgili neler söyledi? - Resim : 2

YILDIZ TİLBE

Babası Ali Tilbe mevsimlik işçiydi. Orta ikinci sınıfta okuduğu Mustafa Rahmi Balaban Okulu'nda eğitimini bırakmak zorunda kalmış, küçük yaşlardan itibaren şarkı söylemeye başlamıştır.18 yaşından önce evlenmiştir.Evliliğinden "Sezen Burçin" adında bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir. Daha sonra 5 yıl evli kaldığı Güngör Karahan'dan ayrılmıştır. Sonraları İzmir'de çeşitli gece kulüplerinde şarkıcılık yapmaya başlamıştır.

Sahneye ilk olarak 1990 yılında Cengiz Özşeker'in patronu olduğu bir kulüpte başlamıştır. 1991 yılının sonlarında Sezen Aksu, Tilbe'nin ismini duyup kendisini dinlemeye gelmiş ve vokalistlik teklif etmiştir. İki sanatçı tanışmış, Tilbe vokalistlik teklifini kabul ederek İstanbul'a gelmiş, Sezen Aksu'nun evine taşınmış, konserlerinde ve albümlerinde vokallik yapmıştır. Sezen Aksu ile yolları ayrıldıktan sonra İstanbul'un gece kulüplerinde şarkı söylemeye başlamıştır. Bu sırada Cem Özer'in "Laf Lafı Açıyor" isimli programında solistlik teklifi almış ve bir süre programın solisti olarak şarkı söylemiştir. Bu programda kazandığı ün ile albüm teklifleri alarak 1994 yılının yazında Delikanlım isimli ilk albümünü yayınlamıştır. Bu yıllarda birçok sanatçıya hit olan şarkılar vermiş, vokaller yapmıştır.

1996 yılında narkotik şube tarafından sanatçının evine yapılan baskında bir miktar esrar bulunmuş ve Tilbe üç gün gözaltında tutulmuş ardından serbest bırakılmıştır. Esrardan kurtulmak için Balıklı Rum Hastanesinde bir süre tedavi görmüştür.Aynı yıl çıkardığı "Aşkperest" albümü beklenen ilgiyi görmemiştir. 90'lı yılların sonlarında İstanbul, Bursa ve Eskişehir'de çeşitli gece kulüplerinde çalışmaya başlamıştır. 2001 yılında çıkardığı "Gülüm" isimli albümü ile yıldızı yeniden parlamaya başlamıştır. Ve 2002 yılında çıkardığı "Haberi Olsun" isimli albümü ilgi toplamıştır. Akabinde 2003 yılında yayınladığı "Yürü Anca Gidersin" isimli albümdeki her şarkı hit olmuştur. Sanat hayatı boyunca birçok ödül alan Tilbe, günümüzde hala en başarılı bestecilerden ve yorumculardan birisi olarak görülmektedir.

 1992-1996: PROFESYONEL MÜZİĞE BAŞLANGIÇ

Gece kulüplerinde çalıştığı sırada İzmir'de, Sezen Aksu'nun kendisini dinlemeye gelmesi ile İstanbul'a gitmiş ve Sezen Aksu'ya 1992 yılında 9 ay boyunca vokalistlik yapmıştır. Daha sonra Cem Özer'in "Laf Laf Açıyor" programında solistlik yaparak şöhret kazanan Tilbe, 1994 yılı Haziran ayında Aydın Oskay'la anlaşarak Delikanlım isimli şarkısı ve aynı ismi taşıyan albümünü piyasaya sürerek ününü sağlamlaştırmıştır. Albümünün çıktığı yıllarda Türk popunun zirvede olması, Tilbe'yi pop söylemeye itmiş ve pop müziğine önemli eserler vermiştir. Albüm içerisinde yer alan şarkıların birisi dışında hepsi Tilbe'ye ait olup, sanatçı albümünde seslendirdiği "Zülüf" adlı sözleri ve müziği Neşet Ertaş'a ait şarkıya da yer vermiştir. Albüm üç milyon satış tirajını yakalayarak en fazla satılan albümler arasında yer almıştır. Yıldız Tilbe, ilk klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı "Delikanlım" adlı parçaya çekmiş, bir yıl aranın ardından sanatçının 1995 yılında yayınladığı ikinci stüdyo albümü olan Dillere Destan, on şarkıdan oluşmakta olup albümdeki şarkılar Tilbe'ye aittir. Sanatçı bu albümünde "Havalım" adlı söz ve müziği Tarkan'a ait ve "Mühür Gözlüm" adlı söz-müziği Neşet Ertaş'a ait şarkılara da yer vermiştir.

2 Ağustos 1996'da yayınlanan Aşkperest albümü sanatçının üçüncü stüdyo albümüdür. Albümde on üç şarkı yer alıyor olup, albümdeki şarkıların 9'u sanatçıya aittir. Albümde yedinci sırada yer alan "Gönül Çalamazsın" adlı türkü ise anonimdir. Delikanlım adlı şarkısının Remix'i bu albümdedir. Yorum ve söz olarak Tilbe'nin zirveye ulaştığı, pop müziğinin altın çağlarına değer katan bir albümdür.

1998-2002 ARASI

1998 yılında yayınlanan ve sanatçının dördüncü stüdyo albümü olan bir diğer albüm Salla Gitsin Dertlerinidir. Albüm on iki parçadan oluşmakta olup albümde yer alan dört şarkının söz ve bestesi sanatçıya aittir. Albümde söz-müziği Pir Sultan Abdal'a ait "Geçti Dost Kervanı" adlı türkü de Tilbe tarafından yeniden yorumlanmıştır. 2001 yılında yayınlanan Gülüm adlı albümde yer alan şarkıların söz ve müziklerin tamamı Tilbe'ye ait olup, sanatçı albümde "Aşkın Cezam mı?" adlı şarkının klibinde yakın sanatçı arkadaşları ile beraber yer almıştır. Albüm, sanatçının İdobay Müzik adlı şirketle son çalışmasıdır.

24 Nisan 2002 tarihinde yayınlanan ve Yıldız Tilbe'nin beşinci stüdyo albümü olan Haberi Olsun on bir şarkıdan oluşuyor olup, albümde yer alan on şarkının bestesi sanatçıya aittir. Albümde ilk ve ikinci sırada yer alan "Haberi Olsun" adlı şarkının iki ayrı versiyonuna albüm içerisinde yer verilmiş, "Haberi Olsun", "Aşk Laftan Anlamaz ki" ve "Ummadığım Anda" adlı şarkılara klipler çekilmiştir. Albümün de ismi olan "Haberi Olsun" adlı şarkıya, daha sonra bir remix yapılmıştır.

2003-2005 ARASI

Yürü Anca Gidersin 12 Mayıs 2003 tarihinde yayınlanan Yıldız Tilbe'nin yedinci stüdyo albümüdür. Albümde on iki şarkı yer alıyor olup, albümdeki şarkıların tamamı sanatçıya aittir. Albümün düzenlemelerini Ozan Doğulu ve Selim Çaldıran yapmıştır. Albümde yer alan "Yürü Anca Gidersin", "Çabuk Olalım Aşkım", "E mi" ve "Çat Kapı" adlı şarkılara klipler çekilmiş, 2004 yılında yayınlanan Yıldız'dan Türküler adlı albüm, Yıldız Tilbe'nin Türk kültürlerine ait şarkıların kültürel ezgilerle söylediği Türk Halk Müziği şarkılarının yer aldığı şarkıların yer aldığı sekiz stüdyo albümüdür. Albümde yirmi türkü sanatçı tarafından yeniden yorumlanmıştır. Tilbe bu albümüyle 2004 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçısı" ödülüne layık görülmüştür.

2004 yılında yayınlanan bir diğer albüm ise Sevdiğime Hiç Pişman Olmadımdır. Yıldız Tilbe'nin ilk tekli çalışmalarına yer verdiği bu albümde söz ve müzikleri sanatçıya ait iki şarkı yer almaktadır. Değerini Bilmek Gerekir Aşkın isimli parçanın sözleri, Şili'li yazar-şair Pablo Neruda'ya ait olup, bestesi Yıldız Tilbe'ye aittir. Albümde "Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım" şarkısının iki remiks versiyonu, "Değerini Bilmek Gerekir Aşkın" şarkısının ise 1 remiks çalışması yer almakta olup aynı şarkılara klipler çekilmiştir.

15 Mayıs 2005 tarihinde yayınlanan Papatya Baharı adlı albüm Tilbe'nin 10. albümü olup, albümde "Kendimi Vermiyorum", "Yar Yanına Geleceğim", "Papatya Baharı" adlı şarkıların pop-rock, slow ve remiks versiyonları dahil olmak üzere 18 şarkı yer almaktadır. Albümdeki şarkıların söz ve müziklerinin tamamı Tilbe'ye aittir.

2006-GÜNÜMÜZ

2006 yılında yayınlanan ve sanatçının maxi-single çalışması olan Tanıdım Seni, altı şarkı ve iki versiyonla toplamda sekiz şarkı barındırıp, sanatçının on bir albümüdür. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Yıldız Tilbe'ye aittir. Yine sanatçının bir diğer albümü 31 Ocak 2008 tarihinde yayınlanan, on altı şarkıdan oluşan ve Tilbe'nin on iki stüdyo albümü olan Güzel'dir. Albümde on beşinci sırada yer alan "Şarkıların Şarkısı" adlı şarkının sözleri, sanatçının 2008 yılına dek kendi albümlerinde ve diğer şarkıcılardaki şarkıların isimlerinden veya şarkı sözlerinden derlenmiştir.

20 Mayıs 2009 tarihinde yayınlanan Aşk İnsanı Değiştirir adlı albümde ise Tilbe, arabesk ağırlıklı şarkılar seslendirmiştir. Albüm iki ayrı CDden oluşup, albümde "Ağla Yüreğim", "Aşk İnsanı Değiştirir", "Gözleri Kara Sevgilim", "Ben Bir Karar Verdim", "Seni Sevmek İstemiştim" isimli şarkıların söz ve müzikleri sanatçıya aittir. Çıkış şarkısı Erkin Koray klasiği "Anma Arkadaş" şarkısıdır. Albüm yirmi üç şarkıdan oluşmakta olup listelerde satış rekorları kırmış, 12 Mayıs 2010 tarihinde Seyhan Müzik etiketiyle yayınlanan on dört albümü Hastayım Sana'dır. Albümde on şarkı yer almaktadır. Şarkıların tamamı Yıldız Tilbe'ye ait olup iki tanesi daha önceden sanatçı arkadaşlarına verdiği Ayrılamam Ve Hiç Kimse Değilim şarkılarını kendi yorumu ile albümüne almıştır. Pop ağırlıklı bir albümdür. Albümde "Hastayım Sana", "Bu Evde Senle" ve "Sevgilim Benim" şarkılarına klip çekilmiştir.

4 Ağustos 2011 tarihinde Oynama isimli albümünü çıkarmıştır. Albümün çıkış parçasının müziği dünyaca ünlü bas-gitar sanatçısı Marcus Miller'e ait Blast melodisir. Tilbe, bu müziğin üzerine sözler yazmıştır. Oynama'nın Blast versiyonu dışında bir de Türkçe versiyonu mevcuttur ve video bu versiyona Kemal Doğulu tarafından çekilmiştir. Daha önce sanatçı arkadaşı Toprak tarafından da seslendirilen "Aklım Hep Sende" isimli türkü, albümün Türk Halk Müziği tarzındaki tek şarkısıdır. Albümde toplam dokuz şarkı yer alıyor; iki şarkıya müzik klibi çekilmiştir. Tilbe'nin Hakan Altun'la düet yaptığı şarkısı Ruh İkizi ve maNga grubu ile Hani Biz şarkıları ile müzik gündeminde adından bahsettirmiştir.

2012 yılının başlarında TRT Müzik kanalında 5 hafta süren "Şarkıların Yıldızı" adlı müzik programı yapmıştır. Program daha sonra TRT'nin maddi imkanlarının yetersizliği gerekçesi ileyayından kaldırılmıştır. 28 Ekim 2012 tarihi itibarıyla her pazar akşamı Flash TV'de yayınlanan "Yıldız Tilbe ile" isimli televizyon programıyla ekranlara geri dönmüştür.

 

Yıldız Tilbe'nin Darwin tweeti nedir? Evrim ile ilgili neler söyledi? ile ilgili etiketler Yıldız Tilbe Darwin evrim tweeti nedir neler söyledi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.