Yıldırım'ın sorularını İmamoğlu mu belirledi?

CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile Pazar gecesi gerçekleştirilen ortak canlı yayının moderatörü İsmail Küçükkaya'nın tarihi buluşmadan 3 gün önce Taksim'de bir otelde bir araya geldikleri ortaya çıkmıştı. Her iki tarafın da kabul ettiği görüşme kafaları bulandırmış durumda. İki kritik soru var. İmamoğlu kendi sorularını hazırladı mı? Yıldırım'a sorulacaklara müdahale etti mi? Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü, Gerçek Hayat Yazarı Ersin Çelik süreci Twitter'dan değerlendirdi...

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü, Gerçek Hayat Yazarı Ersin Çelik 13 Haziran'da gerçekleştiği ortaya çıkan ve gündeme bomba gibi düşen Taksim'deki gizli buluşmayı ele alan bir dizi tweet paylaştı. 

Tarafların görüşmeyi kabul ettiğinin altını çizen ve iki kritik soruyu gündeme getiren Çelik şu noktalara dikkat çekti:

İsmail Küçükkaya & Ekrem İmamoğlu’nun yayından 3 gün önce bir otelde görüştüğü ortaya çıktıysa şu soruları sorma hakkımız var:

1- Kendisine sorulacak soruları Ekrem İmamoğlu mu belirledi?

2- İmamoğlu, Binali Yıldırım’a sorulacak sorulara müdahale etti mi?

İsmail Küçükkaya 14 Haziran sabahı yayın kaydını paylaştı. “Dün Ekrem İmamoğlu’na sordum” diye başlıyor. Binali Yıldırım’a yaptığı gibi telefonda görüştü sanıyoruz. Neden? “İmamoğlu ile Taksim’de The Marmara Otel’de görüştüm” demiyor.

Burada takdir edilmesi gereken bir tavır var; Binali Yıldırım ve ekibi, Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya’nın bir otelde görüştüklerini öğrenmelerine rağmen programa gölge düşmesin diye açıklama yapmadılar. Ya da bu skandalı kullanmadılar. Sahi soruları kim, kimden istemişti?

İsmail Küçükkaya her iki adayla da haber vererek yüz yüze görüşebilirdi. Bunu tüm kamuoyuna duyururdu da. Fakat Binali Yıldırım’ın ekibinin haberi olmadan Taksim’de bir otelde Ekrem İmamoğlu ile yüz yüze görüştü. Bu buluşmaya her türlü anlam yüklenir, sorgulanır. İthamlar edilir.

Görüşmeyi Nagehan Alçı dile getirdi ve İsmail Küçükkaya Haber Türk'e bağlanıp, "Binali Yıldırım'ı da aradım" dedi. Yıldırım'ın danışmanı Ömer Sertbaş da yayına bağlanıp, İmamoğlu-Küçükkaya görüşmesine dair "duyum alınca" Küçükkaya'yı kendisinin aradığını açıkladı. Otelden sonra!

Ekrem İmamoğlu ile moderatör İsmail Küçükkaya'nın, 13 Haziran Perşembe günü Taksim'deki The Marmara Hotel'de görüştükleri ortaya çıktı. Türkiye'nin bunu bilmeye hakkı vardı. Görüntüler de ortaya çıkacaktı ki İmamoğlu tarafı ve Küçükkaya açıklama yaptı. Görüşmeyi kabul ediyorlar.

Yıldırım'ın sorularını İmamoğlu mu belirledi? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İsmail Küçükkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.