Yıldırım: Türkiye'nin gücü oyunları bozacak...

Başbakan Yıldırım, Balıkesir'de vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları...

Bugün 27 Mayıs, sizlere birşey hatırlatıyor değil mi? Demokrasi şehidi Adnan Menderes ve arkadaşlarının bir darbe sonucu idam edildiği, demokrasinin utanç günü. Aynı utancı, aynı darbeyi 15 Temmuz'da milletin adamına Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'a yapmak istediler. 15 Temmuz'da Balıkesir, Balıkesirliler indi meydanlara darbecilere darbeyi vurdu.

27 Mayıs'ta idam edilen demokrasi şehitleri Adnan Menderes'i, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ı rahmetle anıyorum.

Balıkesirliler yaparsa yine AK Parti yapar. Bu heyecanla bu inançla evet 24 Haziran'a hazırız diyorlar. Yüreğindeki coşku hiç eksilmesin Balıkesir'in gençleri, hanımları, beyefendileri. Balıkesir tarihin her döneminde ilgiyi hak eden bir şehirdir. Biz Balıkesir'i büyük ve güçlü Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olarak gördük. Bu kadim şehirde sizlerle beraber olmak bu ülkenin son başbakanı olarak sizlere hitap etmekten büyük mutluluk duyuyorum.

"Türkiye'nin gücü sizin oyunlarınızı bozacaktır"

AK Parti önce insan diye yola çıkan bir harekettir. Bu kutlu hareket 2002'de liderimiz Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın önderliğinde yola çıktı. 16 yıl boyunca ülkemize birbirinden güzel hizmetleri kazandırdık. 16 yıl boyunca aynı zamanda da birçok engeli aşa aşa bu günlere geldik. Partimizi kapatmaya kalktılar. Olmadı başaramadılar. Yargı darbesi yapmaya kalktılar. Yine başaramadılar. Gezi olaylarını başlattılar, yine başaramadılar. En son 15 Temmuz'da darbe yapmaya milletin adamını öldürmeye kastettiler yine başaramadılar. Başaramayacaklar çünkü onun arkasında millet var. 81 milyon vatan evladı var. Onun için başaramadılar başaramayacaklar. Şimdi de dövizle, dolarla geliyorlar. Ekonomiyi hedeflediler yine başaramayacaksınız. Türkiye'nin gücü sizin oyunlarınızı bozacaktır. Oyunlarınız etkisiz hale gelecektir. Bizim siyasetimizin özü, vatandaşımıza ve ülkemize hizmet etmektir. Bizim mücadelemiz her bir vatandaşımızın mutluluğunu refahını sağlamaktır.

"Kutlu yürüyüşümüze aynen devam edeceğiz"

Bu davayı hep beraber sahiplendik. Liderimiz, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik durduk. Bütün saldırıları birlikte aştık. Balıkesir hep bizle beraberdi. İnanıyorum ki Türkiye'nin tarihi bir değişime hazırlandığı bu dönemde yine Balıkesir'le birlikte kutlu yürüyüşümüze aynen devam edeceğiz.

Yıldırım: Türkiye'nin gücü oyunları bozacak... ile ilgili etiketler binali yıdırım
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.