Başbakan Yıldırım: PKK'nın önemli kadroları öldürüldü...

Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine gerçekleştirilen hava harekatında PKK'nın önemli isimlerin öldürüldüğünü açıkladı. Kuzey Irak'ta 11 geçici üs kurulduğunu belirten Yıldırım, 400 kilometrelik alanda temizlik harekatı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım katıldığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle,

Kuzey Irak'ta 11 geçici üs bölgemiz var. 400 kilometrekarelik alanda temizlik harekatı yapıldı, askerlerimiz faaliyetlerini sürdürüyor.

Zaman zaman hava harekatlarıyla oraları dağıtıyoruz, bombalıyoruz. Bu sefer çok sıkışınca İran tarafına geçiyorlar, oradan sıkışınca Irak tarafına geçiyorlar. Hava harekatıyla buradaki terör yuvalarını dağıtmak, tamamen söndürmek çok kolay değil, mümkün de değil. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nın bir benzerini Kuzey Irak alanında da yapmaya zaten çok önceden başlamıştık.

Bu işin şakası yok. Zeytin Dalı ile Afrin'de yaptık, Fırat Kalkanı ile Cerablus-Azez arasında bunu yaptık, burada da yaparız. Ayağınızı denk alın.

Irak'a hava harekatında PKK'nın önemli kadroları öldürüldü.

İran müşterek operasyona sıcak bakmayacaktır. İran ile bu konuda aramızda bir sorun söz konusu değil. PKK onların da belası...

AMERİKA ALGISI DİBE VURDU 

Amerika algısı kamuoyunda dibe vurmuş vaziyette, yani yüzde 20'den az. Yapılan saha araştırmalarında vatandaşlarımızın yüzde 20'sinden daha azı Amerika'ya güveniyor. Bu çok vahim bir durum. İlişkiler açısından bunu düzeltecek olan biz değiliz, Amerika.

(ABD ile) Münbiç'te bir iş birliği başlattık. Bu güzel bir gelişme. Aksi halde daha gergin, sıcak bir karşılaşma olabilirdi.

GİZLİ ORTAKLARI HDP

(Millet İttifakı) Bunların ittifakının bir resmi ortakları var, bir de gizli ortakları var. Resmi ortaklar belli. Gizli ortakları söylemiyorlar, gizli ortakları da HDP.

Kürtlerin devleti var. Bin yıldır bu topraklarda Kürtlerin de Türklerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bayrağımız ay yıldızlı bayrağımızdır. Renginde hem Kürt kardeşimizin hem Türk kardeşimizin kanı var. Onun için hiç kimse hadsizlik edip ülkemiz için plan yapmasın.

EMPERYAL GÜÇLER TERÖR DEVLETİ KURMAYA ÇALIŞIYOR

Emperyal güçler güney sınırlarımızda bir terör devleti kurmaya çalışıyor. Bunda amaç Türkiye'yi meşgul etmek, Türkiye'nin bölgedeki etkin politikasını ortadan kaldırmak, bölgede sömürülen mazlum ve masum milletlerin uyanışını geciktirmek. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı ve canı üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

(Başbakanlık görevinin sona ermesi) Ben dünyanın en mutlu insanıyım. Bazıları koltuk kapmak için on takla atıyor, kendini paralıyor, ben koltuğu teslim etmek için aynısını yapıyorum.

 

Başbakan Yıldırım: PKK'nın önemli kadroları öldürüldü... ile ilgili etiketler Binali Yıldırım PKK Irak İran Başbakan KANDİL OPERASYONU
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.