Yıldırım Güngör: 3.9'luk deprem aktif faylar ortaya çıkarabilir!

Deprem Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör, İstanbul'da meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmede bulundu. Güngör, "Türkiye'de 550'nin üzerinde aktif fay var. Bu tür depremlerde yeni aktif faylar da ortaya çıkabilir. Bunlardan biri de bu." dedi.

 İstanbul, bugün öğleden sonra bir depremle sarsıldı. Saat 15.07'de meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 3.9 olarak açıkladı. Kandilli ise, merkez üssü Sancaktepe-Ümraniye bölgesi olan sarsıntının büyüklüğünü 4.2 olarak verdi.

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Deprem Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör, "İstanbul'da her hangi bir noktasında depremin olabileceğini bilmeliyiz. Türkiye'de 550'nin üzerinde aktif fay var. Bu tür depremlerde yeni aktif faylar da ortaya çıkabilir. Bunlardan biri de bu." dedi.

ÖNCÜ BİR DEPREM Mİ?

"Öncü bir deprem mi?" sorusuna yanıt veren Güngör, "Öncü bir deprem demek bilimsel olarak şarlatanlıktır. Bu bunun öncü olduğunu göstermez. Ben buradayım doğa hareket halinde. İstanbul'u depremden nasıl kurtartacağımızı düşünmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Yıldırım Güngör: 3.9'luk deprem aktif faylar ortaya çıkarabilir!

TSUNAMİ AÇIKLAMASI

Beklenen büyük depremin deniz değil karada olma ihtimali üzerinde duran ve tsunami olasılığını değerlendiren Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz de NTV'de yaptığı açıklamada, "Evet söz konusu. Bu konuda yapılmış çalışmalar var. Ülkemize baktığımız zaman genelde 6'yı geçen depremlerde bu tür olaylar gerçekleşiyor. Marmara için de böyle bir tehlike var. Daha çok su altında neden olacağı değerlendiriliyor. Marmara Bölgesi ciddi büyük bir depremle karşı karşıyadır." açıklamasını yaptı.

Yıldırım Güngör: 3.9'luk deprem aktif faylar ortaya çıkarabilir! ile ilgili etiketler İstanbul deprem yıldırım güngör
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.