Yıldırım: CHP, HDP'yi göstermeden oy alalım istiyor...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım canlı yayında soruları yanıtladı.

Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları...

MİLLİ TAKIM'A TEBRİK

Şenol Güneş ve bütün oyuncularımızı tebrik ediyorum. Seçmeleri yaparken ziyaret ettik, ayağımız uğurlu geldi. Ben inanıyordum takımın galip geleceğine, Arnavutluk maçını da Moldova maçını da aldılar

ABD'NİN SKANDAL KARARI

Golan Tepeleri'nden İsrail avucumuzun içi gibi gözüküyor. Bir taraftan Şam'a 60 kilometre mesafede o yüzden stratejik bir bölge. İsrail için güvenlik açısından olmazsa olmaz. Bu yüzden işgal etti orayı. (Golan Tepeleri) ABD'yi yanına alarak bölgede İsrail bildiğini okuyor. Bunu kabul etmek söz konusu değil. Bunun zamanlaması Trump'ın içeride seçim kampanyası ile ilgili sorunlarından da kaynaklanıyor. Yahudi lobisini arkasına almak istiyor

TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİFİ

- İstanbul, Türkiye'nin lokomotifi. Türkiye'yi sırtlayan, taşıyan bir şehir. Şu anda kimse çöpleri, çukurları, susuzluğu konuşmuyor. Bunların sorun olduğu dönemler vardı 94 öncesi, Sayın Cumhurbaşkanımız gelince bunları halletti. İstanbul'un ekonomisini büyüten yatırımları teşvik ederek, bunların bir kısmına belediye olarak ön ayak olacağız. Fikir sizden, sermaye bizden. Gelecek 20 yılda bugün bildiğimiz mesleklerin yarısı ortadan kalkacak ve yeni meslekler gelecek. Ülkemizin bunlara hazır olması lazım. İstanbul'da yaşayan her bir ferdin beklentileri ne? Bunları anlayabiliriz. Ya da İstanbul'da meydana gelecek olan sorunlar nedir? Bunları önceden görebiliriz. Büyük bir veri alanı var elimizde. Başlangıçta yıllık 500 milyon bir bütçe ayıracağız. Fikir sahibi ile sermaye sahibinin bir araya gelmesi ve bir sinerjinin ortaya çıkması. 5 yıllık hedefimiz İstanbul'un milli gelir payını 300 milyar dolara çıkarmak.

YENİ ZELANDA SALDIRISI
Yeni Zelanda'daki olay tarifi imkansız bir alçaklık. Batı dünyası ektiğini biçiyor. İslam düşmanlığına karşı net bir duruş ortaya koyulmadığı için İslam düşmanlığı ve radikalizm teşvik edildiği için sonunda önümüze böyle bir şey geldi. Yeni Zelanda'daki saldırı bir delinin yek başına yaptığı bir şey değil.

CHP HDP İTTİFAKI
CHP HDP'den oy alalım ama HDP bizimle beraber hareket ediyor görüntüsü vermeyelim' diyorlar. HDP, Kürtlerin tamamının oyu kendi cebinde zannediyor. Masaya bütün Kürtlerin oylarını koyup pazarlık yapıyor. HDP'yi Kürt kardeşlerimizden ayırmak lazım. Parti yöneticisinden ültimatom yediler. Ne kadar gizleseler de, saklasalar da iş birliği halinde oldukları ortaya çıktı.İstanbul'un seçimi bir anlamda partiler üstü bir seçimdir. İstanbul'da yaşayanların geleceğini ilgilendiriyor. Oy vermeseler de çalışırım. Ben çalışmak için yaratılmışım.

Yıldırım: CHP, HDP'yi göstermeden oy alalım istiyor... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.