Yıldıray Oğur'dan Hüsnü Mahalli'ye tarih dersi!

Sözcü gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli'nin sosyal medyadan paylaştığı ve "Cemal Kaşıkçı, 1985'te Taliban heyetini Reagan ile tanıştırırken" notunu iliştirdiği kareye, Karar yazarı Yıldıray Oğur'dan düzeltme geldi.

Hüsnü Mahalli'nin fotoğraftaki Reagan hariç herkesi yanlış tanıttığına dikkat çeken Yıldıray Oğur, "Fotoğraf 85 değil, 83. Yanındaki tabii Cemal Kaşıkçı değil, CIA yöneticisi Gust Avrakotos. Aralarında başı açık Feride Ahmedi’nin de olduğu heyet 10 sene sonra kurulacak Taliban heyeti değil, Sovyet işgaline karşı savaşan Afgan liderler. Bi Hüsnü Mahalli, Hüsnü Mahalli galiba" yazdı.

 

Oğur, "İnsan yanılabilir tabii ama bir düşünmek lazım. Haftalardır dünya Kaşıkçı’yı konuşuyor, ilk ben görmüş olabilir miyim bu fotoyu? Bu başı açık kadın nasıl Taliban heyetinde olabilir? Kaşıkçı’nın yaşı kaç? Aşırı özgüven, dünyadan kopukluk milli sporumuz olmuş" ifadelerini kullandı.

Yıldıray Oğur'dan Hüsnü Mahalli'ye tarih dersi! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.