Yılbaşında neden hindi kesilir? Yılbaşında hindi yeme geleneği nereden geliyor?

Yılbaşı akşamlarının olmazsa olmazı noel süsleri, çam ağaçları ve sofralarda yerini alan hindilerdir. Her yılbaşı gecesinde hindi yeme geleneği çok konuşulur. Peki yılbaşında neden hindi kesilir? Bir Batı geleneği olan yılbaşında hindi yeme geleneği nereden geliyor?

Hristiyan geleneği olarak kutlanan Yılbaşında noel süsleri, çam ağaçları, kırmızı iç çamaşırı esprileri ve tabi sofralarda bulunan hindiler konuşulmazsa olmaz. Yılbaşı ile hindi arasındaki ilişki yüzyıllardır merak edilegelen bii ritüel olmuştur. Peki yılbaşında neden hindi kesilir?

YILBAŞINDA NEDEN HİNDİ KESİLİR?

Yılbaşlarında hindi yemenin hiçbir kültürde ve hiçbir gelenekte yer yoktur. Bir Batı geleneği olarak tüm dünyada karşılığını bulan hindi ritüeli 31 Aralık akşamının belki de en merak edilen detayı olmuştur. Günümüzde evcilleştirilmiş olan hindiler Amerika'nın keşfi öncesinde yaban hayvanları olarak biliniyordu.

Hindi Fiyatları 2021

Bir ritüel olarak yılbaşında hindi kesilmesinin belki de en önemli dayanak noktası Amerikalı yerliler ile ziyaretçiler arasındaki iletişimin zamanla kuvvetlenmesi ve bu ililşkileri sürdürmek adına ziyaretçilere hindi eti verilmesidir.

ABD'de artan hindi fiyatları nedeniyle 70 yıllık gelenek iptal edildi -  16.11.2021, Sputnik Türkiye

Öte yandan müslümanlar için zaten önemli olmayan Yılbaşı akşamlarında hindi yemenin ya da hindi kesmenin hiçbir önemi yoktur. Sanılanın aksine yılbaşı akşamı hindi yemek bir Hristiyan geleneği değildir.

Yılbaşında neden hindi kesilir? Yılbaşında hindi yeme geleneği nereden geliyor? ile ilgili etiketler Yılbaşı yılbaşında neden hindi kesilir yılbaşında neden hindi yenir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.