Yılbaşına hazırlanan Uludağ'da orman köşklerine yoğun talep

Kış mevsiminin tatil merkezlerinden Uludağ'da, Sarıalan bölgesinde inşa edilen 47 orman köşkü için yapılan yılbaşı rezervasyonları dolma aşamasına geldi.

Türkiye'nin kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından inşa ettirilen ve özel bir işletmeye devredilen orman köşkleri yaklaşan yılbaşı sebebiyle yoğun rağbet görüyor.

Bursa'da şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Sarıalan, doğal ortamı ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini toplarken, inşa edilen ahşap orman köşkleri de konaklama konusunda yoğun ilgi çekiyor.

İşletmenin müdürü Eray Özenoğlu, köşklerin kış turizminde önemli bir yere sahip olan Uludağ'ın en çok talep gören yerlerinden biri haline geldiğini belirterek restoran hizmetine başladıklarını şu sözlerle aktardı:

"Bu sene 150 kişilik restoran da açarak misafirlerimize yemek konusunda olanak sağladık. Bu konuda talep vardı. Yemeklerini kendileri yapmak istemeyenler için bunu gerçekleştirdik."

YABANCI TURİSTLER ORTADOĞU AĞIRLIKLI

Köşklerin her mevsim faaliyette olduğunu belirten Özenoğlu, pandemi sürecinde Sarıalan'ın diğer turistik merkezlere göre daha çok ziyaretçi çekmesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Buranın havası çok farklı. Özellikle çam ormanları, sessizliği ve huzuru çok başka. İnsanlar biraz daha izole bir tatil istiyor. Burası onlar için aranan bir yer. İnsanlar sadece kendilerine ait bir evde konaklamak istiyor. Ağırlıklı İstanbul, İzmir ve Balıkesir'den yerli misafirlerimiz var. Orta Doğu'dan Kuveyt ve Katar gibi ülkelerden de yabancı misafirlerimiz geliyor."

Yılbaşına hazırlanan Uludağ'da orman köşklerine yoğun talep ile ilgili etiketler Uludağ Yılbaşı kış turizmi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.