Yılbaşı yemekleri 2020! En güzel hindi tarifi...

Yılbaşı yemekleri 2020! Yılbaşına adım adm yaklaşılıyor. Yılbaşına az bir zaman kala hazırlıklar yapılmaya başlanıyor. Yılbaşını evde geçirecek olanlar ise yemek tarifleri araştırıyorlar. Yılbaşının vazgeçilmezleri arasında olan hindi tarifini sizler için araştırdık. İşte yılbaşı yemekleri...

Yılbaşı yemekleri 2020! Yılbaşını evde yakınları ile geçirecek olanlar güzel bir sofra il yeni yılı karşılamak isteyebilirler. Yeni yılda araştırılan yemeklerin başında ise hindi geliyor. İşte 2020 yılbaşı yemekleri...

Başlangıç: Sebze çorbası

Ara sıcak: Avcı ya da paçanga böreği

Ana yemek: Fırında hindi- fırında tavuk

Tatlı: Profiterol- çikolatalı pasta

FIRINDA TAVUK
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 bütün tavuk
45 gram tereyağı
Üzeri için:
Taze kekik

HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3,5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

FIRINDA HİNDİ NASIL PİŞİRİLİR?

Yeni yılda birçok kişinin özel olarak tercih ettiği hindi yine yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Fırında hindiyi bütün olarak pişirmek için marine etmek gerekiyor. Bunun için tereyağı, zeytinyağı, limon suyu, tuz, bal, domates salçası ile hazırlayacağınız karışımı, hindinin üzerine dökün. Masaj yaparak sosun iyice yedirilmesini sağlayın. Pişirme sırasında yanmaması için biberiye ve fesleğene yer verilmesi gerekir.

Marine etme işlemi bittikten sonra ise pişme sırasında suyunu salacağını unutmadan derin ve geniş bir fırın tepsisine hindiyi alın. Piştikten sonra da estetik bir görünüm alması ve bütün durması için hindiyi ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla but kısımlarından bağlayın. Kanat kısımlarını tahta şişler ya da ip yardımıyla gövdeye sabitlemeniz gerekiyor. Hindinin kurumaması için alüminyum folyoyla üzerini kapatabilirsiniz. İç pilavı ayrı olarak hazırladıktan sonra, fırında pişen hindinizle beraber servis edebilir ya da iç pilavı hindinin içerisine doldurabilirsiniz.

4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat pişirme süresi vardır. Hindinin içini de dolduracaksınız, yarım saat daha pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yılbaşı yemekleri 2020! En güzel hindi tarifi... ile ilgili etiketler Yılbaşı 2020 menü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.