Yılbaşı Sofrası nasıl hazırlanır? Neler olmalı? 31 Aralık 2020 Yılbaşı için en pratik sofra tarifleri..

Yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır? Yılın son günlerini yaşadığımız şu günlerde artık herkesin aklında yılbaşı akşamı ne yapacağız sorusu var. Evde geçireceğimiz 31 Aralık 2020 yılbaşında sofra hazırlamak isteyenler de araştırmalar da başladı. İşte, en pratik yılbaşı sofrası tarifleri...

31 Aralık 2020 yılbaşı için geri sayım devam ediyor. Yılbaşı akşamını evde geçirecek milyonlarca insan evde yapılabilecek aktiviteleri merak ediyor. Yılbaşı sofrası içinse o akşam sofra hazırlayacak ev kadınlarının ilgi odağı oldu. Peki iyi bir yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır, yılbaşı sofrasında neler olmalı?

YILBAŞI SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?

Dekorasyonda simetrinin önemi

Akşam uzadıkça yılbaşı sofrası giderek dolmaya başlar. Bu yüzden sofra dekorasyonu daima net bir şekilde düzenlenmeli. Simetrik bir düzen ile karmaşık bir görüntü önlenmiş olup dikkatler tamamen yemeklere odaklanır.

Dekorasyonda simetrinin önemi

En fazla iki renk kullanın

Sofra dekorasyonunda en fazla iki renk kullanmaya dikkat edin. Böylece sofranızla hem zarif hem de daha şık bir hava elde edebilirsiniz. Bu da yılbaşı gibi özel bir sofraya çok daha uygun olacaktır.

En fazla iki renk kullanın

Doğru sofra düzeni

Misafirlerinizi birkaç mönüden oluşan yemekler mi sunmak istiyorsunuz? Bunun için tabak, çatal-bıçak takımı ve bardaklar belli bir temel kurala göre aranje edilir. Çatal-bıçak takımı örneğin sunacağınız mönüye göre dıştan içe doğru sıralayarak düzenlenir.

Doğru sofra düzeni

Zarif sofralar için zarif peçeteler

Servis tabakları dikkatleri üzerine çeken en önemli tabaklardır. Güzel bir peçete ile sofranın en gözde parçası haline getirebilirsiniz. Yılbaşı gibi özel akşamlar için kaliteli kumaş peçete ve zarif peçete halkaları tercih edebilirsiniz.

Zarif sofralar için zarif peçeteler

İsim kartları

Yılbaşı için kaç kişi geleceği hiç fark etmez. Misafirleriniz az da olsa onlara özel isim kartı ile sofranızı daha da keyifli bir hâle dönüştürebilirsiniz. İsmini sofrada gören misafiriniz kendini çok daha ayrıcalıklı hissedecektir.

İsim kartları

Kişi başı ne kadar yer gerekli?

Kişi başı önerilen yer 50 ila 70 cm arası değişebiliyor. Her ne kadar gözlerin de doyması gerekiyorsa ve yılbaşı gecesi daha yakın oturmak kaçınılmaz olsa da konforlu ve rahat bir alan oluşturmayı göz ardı etmemek gerekir. Bu nedenle aşırı büyük sofra süslerinden kaçının. Şamdanlar veya çiçekler sofrada çok fazla yer tutuyor ve engel oluyorsa büfenize kaldırabilirsiniz. Küçük ama zarif süslemelerle de istediğiniz sofra şıklığını yakalayabilirsiniz.

Kişi başı ne kadar yer gerekli?

 

Yılbaşı Sofrası nasıl hazırlanır? Neler olmalı? 31 Aralık 2020 Yılbaşı için en pratik sofra tarifleri.. ile ilgili etiketler Yılbaşı yılbaşı sofrası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.