Yılbaşı sofranız eski yıla nazire yapacak! Sultanlara layık yılbaşı mezesi Sultan Mezesi tarifi

Yılbaşını evde geçirecek ve henüz yeni yıl sofrasına karar vermediyseniz hayat kurtaracak yılbaşı mezeleri ile karşınızdayız. Masanın ortasına koyduğunuz anda herkesin merakla uzanacağı Sultan mezesi tarifi ile evet yeni yıl sofrasına yakışacak meze bu diyeceksiniz.

2022 yılbaşı yaklaştıkça yeni yıla nasıl girileceği de akıllarda soru işareti bırakıyor. Yeni yıla evde girecekler henüz yılbaşı menüsünde nelerin olması gerektiğine de karar vermiş değil. Ancak yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi mezeler hayat kurtarıyor. Hani yeni yıla nasıl girerseniz öyle gider efsanesi var ya işte onu gerçek kılacak Sultan mezesi tarifi yılbaşı gecesine renk katıyor.

Sofradaki kaşıkların hep ona uzandığı yılbaşı mezelerinin içinde sultan mezesinin yeri apayrıdır. Tabi yılbaşı sofrasında ona yer verdiyseniz. "Evet ya yılbaşı menüsünde kesin yer alması gerekir" diyeceğiniz sultanlara layık sultan mezesi tarifi haberimizde.

Sultan Mezesi

SULTAN MEZESİ TARİFİ

Nefis ve doyurucu bir lezzet olan Sultan Mezesi "Mercimek Pate" olarak da biliniyor. Yapılışı çok pratik bu mercimekli meze yılbaşı sofralarında kesin yer almalıdır.

Mercimekleri yıkayın ve güzelce süzdükten sonra bir tencereye alın ve üstüne 2 su bardağı suyu ekledikten sonra ocağa alın ve güzelce pişirin.

Sultan Mezesi - Nefis Kokulu Yemek Tarifleri

Mercimekler pişerken, soğanı küp küp doğrayın ve ayrı bir tavaya aldığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. İçine ince doğranmış sarımsağı da ekleyin ve ocağın altını kapatın. Pişmiş ve kabarmış olan mercimekleri kavrulmuş soğanla birlikte karıştırın. Bir servis tabağına alın.

Ayrı bir tavada ısınmış olan zeytinyağında çam fıstıklarının renkleri dönene dek kavurun. İçine toz kırmızı biberi ekleyin ve ocağın altını hemen kapatın.

Kavrulmuş fıstıklarını mercimeklerin üstüne gezdirin ve son olarak ince doğranmış maydanozlarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Meze için:

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
5 damla limon suyu
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üstü için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tutam kırmızı biber
1 tutam doğranmış maydanoz

Yılbaşı sofranız eski yıla nazire yapacak! Sultanlara layık yılbaşı mezesi Sultan Mezesi tarifi ile ilgili etiketler Yemek sultan mezesi tarifi yılbaşı menüsü yılbaşı sofra
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.