Yılbaşı Kutlamalarında Omikron tehlikesi! Omikron varyantından korunmak için ne yapmalı?

Omikron varyantı daha önce hiç görülmediği kadar bulaşıcılık riski taşımasıyla tüm dünyayı harekete geçirdi. Omikron ile ilgili son bilgiler de insanları korkutmaya yetiyor. Peki yılbaşı kutlamalarında omikron varyantından nasıl korunmalı? Omikron nasıl bulaşır?

Yılbaşı kutlamaları için geri sayım başladı. Tüm dünyada yılbaşını evde veya dışarıda kutlama yaparak geçirecek milyonlarca insan koronavirüsün Omikron varyantına karşı sıklıkla uyarılıyor. Omikron varyantına yakalananlar hastalığı daha hafif geçiriyor olsa bile aynı anda birçok kişinin hastalanmasına yol açtığı ve ölümlere neden olduğu için oldukça tehlikeli bir koronavirüs varyantı olarak görülüyor.

Yılbaşı Kutlamalarında Omikron'dan Nasıl Korunmalı?

Delta varyantından iki kat daha tehlikeli olan ve aşıya karşı daha dirençli olan Omikron varyantı ülkemizde de çok hızlı bir yayılım alanı bulmakta. Aynı anda birçok kişinin hastalanmasına neden olan Omikron varyantı bulaşıcılık konusunda da daha önce görülmemiş bir performans ortaya koyuyor.

Omicron, Birleşik Krallık'ta 25 bin ila 75 bin ölüme neden olabilir |  Independent Türkçe

Kalabalık yılbaşı kutlamalarının Omikron'a davetiye çıkardığı görüşünde birleşen uzmanlar çok sayıda kişinin bir arada bulunduğu yılbaşı kutlamalarından kaçınmayı tavsiet ediyor.

Öte yandan evde yılbaşı kutlaması yapacak olanlar için de bir uyarı var: 1-2 tam aşılı kişilerin olduğu küçük yılbaşı partilerini tavsiye ediliyor. Öte yandan bulunulan evin sıklıkla havalandırması gerekiyor.

Yılbaşı kutlamalarına dışarda devam edecek olanlar için ise uzmanların tavsiyesi maske zorunlu olmalı, mekanın büyüklüğüne göre insan sayısı belirlenmesli ve hizmet süresi de mümkün olduğu kadar kısaltılmalıdır.

Nezle ya da grip belirtileri gösteren insanlardan uzak durulmalı, bu kişilerin covid-19 testleri ve sonuçları mutlaka açıklanmaldırı. Temaslıların kutlama yerlerinde olabileceği gözetilmeli ve maskeler takılı durumda olmalıdır.

Yılbaşı Kutlamalarında Omikron tehlikesi! Omikron varyantından korunmak için ne yapmalı? ile ilgili etiketler Koronavirüs Yılbaşı yılbaşı kutlamaları omikron
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.