Yılbaşı için harika meze tavsiyeleri! 31 Aralık 2020 yılbaşı sofranızda hangi meze olacak?

Yılbaşı için harika meze tavsiyeleri. 31 Aralık Perşembe yılbaşı sofralarında leziz yemekler ve birbirinden enfes meze çeşitleri yerlerini alacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, patlıcanlı, yoğurtlu çeşitleriyle damak zevkinize özel meze tariflerini sizler için derledik.

Yılbaşı yaklaşırken, ev hanımlarının yılbaşı sofrası telaşı da başladı. 2021 yılına girerken yılbaşı sofraların birbirinden leziz meze tavsiyelerini sizler için araştırdık. Haydarisinden, sultan mezesi ve zeytinyağlı favasına kadar birbirinden kolay mezeler haberimizde.

YILBAŞI İÇİN KOLAY MEZE TAVSİYELERİ

Yoğurtlu kabak salatası

Sadece 15 dakika içinde hazırlayabileceğiniz yoğurtlu kabak salatası hem yılbaşı hem de günlük sofralarınızda lezzetli ve hafif bir meze olarak karşımıza çıkıyor.

Yılbaşı sofraları için kolay meze önerileri

Tabbule salatası

İnce bulgurun mevsim yeşillikleri ile buluştuğu tabbule salatası, diyet yapanların listesinde olması gereken yiyecekler arasında bulunurken lezzeti ile de yılbaşı sofrası meze önerilerinin ilk sıralarında yer alıyor.

Haydari

Sadece 15 dakika ve evde olan malzemelerle hazırlayabileceğiniz haydari, belki de bu topraklarda yapılan en eski mezeler arasında yer alıyor ve tabii ki yılbaşı sofrasında yer almayı da sonuna kadar hak ediyor.

yilbasi-sofralari-icin-kolay-meze-onerileri-1.jpg

 İçli köfte

Güneydoğu Anadolu’nun başlıca lezzetlerinden biri olan içli köfte, sadece bir meze değil ana yemek olarak bile yılbaşı sofralarının assolisti olmaya hazır.

Semizotu salatası

Hem sağlık, hem pratiklik hem de lezzeti bir arada önünüze sunan semizotu salatası, ağır yemeklerin arasında midenizi ve içinizi rahatlatacak mezeler arasında yer alıyor.

Pastırmalı humus

Ezilmiş nohut, tahin ve çeşitli baharatlarla ile zaten bir şaheser olan humusu pastırma ile birleştirdiğinizde ortaya çıkan müthiş lezzet, yılbaşı sofranızda en az ana yemekleriniz kadar ilgi görecek.

Bal kabaklı humus

Yılbaşı sofraları için kolay meze önerileri arasında pastırmalı humusu ilk sıralara yerleştirmiştik ancak bal kabaklı humus da sofralarınızı bir şölene çevirecek mezeler içinde yer alıyor.

yilbasi-sofralari-icin-kolay-meze-onerileri-3.jpg

Somon ceviche

Sofralarında her daim balığa yer verenlerin ve deniz ürünü sevenlerin ağzının suyunu akıtacak meze önerisi somon ceviche. Somon fileto, kişniş ve çeşitli baharatlar ile hazırlanan bu mezeyi sadece yılbaşı sofrasında değil yılın her gününde yemek isteyebilirsiniz.

Sıcak ot salatası

Deniz börülcesi, pazı, sarımsak ve yoğurt ile hazırlayabileceğiniz sıcak ot mezesi, özellikle Ege mutfağı sevenler için benzersiz bir yılbaşı sofrası hazırlamanıza yardımcı olacak.

Havuç tarator

Az malzeme ile çok lezzet isteyenlerin vazgeçemeyeceği havuç tarator, kısa yapım süresi ve kolaylığı ile yılbaşı sofralarında eksik olmaması gereken mezeler arasında bulunuyor.

Zeytinyağlı fava

Zeytinyağlı fava yapabilmek için kuru baklaları akşamdan suya ısladığınızda, mezenin yapım süresinin ne kadar kısa olduğuna şahit olabilir ve tatlımsı lezzeti ile de yılbaşı sofranızda farklı bir mezeye imza atmış olabilirsiniz.

Muhammara

Acuka, acıka, muhamere gibi farklı isimlerle anılan muhammara için belki de evinizden dışarı çıkmanız gerekmeyecek çünkü bu lezzetli mezenin yapımında her evde bulanan malzemeler kullanılıyor. Örnek mi? Salça, ekmek ve ceviz içi…

Yılbaşı için harika meze tavsiyeleri! 31 Aralık 2020 yılbaşı sofranızda hangi meze olacak? ile ilgili etiketler Yılbaşı meze
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.