Yılbaşı Çiçeği Kokina'nın özelliği nedir? Kokina bakımı nasıl olmalıdır?

2022 yılbaşı için hazırlıklar devam ediyor. Evlerin baş köşesine kurulan yılbaşı çiçeği kokinanın özellikleri de merak konusu oldu. Kırmızı tohumları ile ilk görüldüğünde tanınan ancak ismi unutulan yılbaşı çiçeği kokinanın bakımı nasıl olmalıdır? Kokina bitkisi nerede yetişir?

Yılbaşı çiçeği kokina her sene sonunda sofraları, evlerin baş köşelerini süslemeye devam ediyor. 2022 yılbaşına çok az bir zaman kala da alışverişlerin en gözde bitkisi konumunda. Peki Yılbaşı çiçeği kokina nerede yetişir, bakımı nasıl olmalıdır?

Aslına iki farklı bitkinin birleşmesiyle oluşuyor kokina. Yeni yıl süsü olarak bilinen kokina bitkisine su konulur mu sorusu da oldukça merak edilen bir detay. Evet, kokina bitkisine su koyulur ancak bu suyu köklerinden almalıdır. Çok sıcak ve çok soğuk ortamdan hoşlanmaz.

Yeni Yılın Şans Çiçeği Kokina

Yılbaşı Çiçeği Kokina'nın Özelliği Nedir?

Yeni yıl süsü olarak bilinen yılbaşı çiçeği kokinanın boyu bir metreyi aşmaz ve -20 dereceye kadar dayanıklıdır. Tavşanmemesi adıyla bilinen kokinanın meyveleri evcil hayvanlar için zehirli olabileceği için hayvanlarınızı kokinadan uzak tutmakta fayda var.

İsmi Yunanca "Kokino" sözcüğünden geliyor bu yılbaşı bitkisinin. Elinize aldığınızda tanıdığınız ancak ismini duyduğunuzda, "Aa bunun ismi kokina mıydı" dediğiniz bu bitkinin kırmızı meyvelerinin ismi de "Silcan" olarak biliniyor.

Aslı'nın Sureti ] Bir Yılbaşı Klasiği: Kokina

Kokina Neden Yılbaşı Çiçeği Oldu?

Kokinanın yılbaşı çiçeği olarak anılmasının sebebi var. O da birçok inanca göre eve alınan kokinanın yeni yılda şans getireceğine inanılmasıdır. Kokinanın çiçeğinin ve yapraklarının 1 yıl solmaması halinde yeni yılda bir ev sahibi olacağınız anlamına geliyor.

Kokina Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Dedik ya, Kokina çok soğuk ve çok sıcak ortamları asla sevmiyor. Buket halinde koyabileceğiniz kokinaları radyatörlerden uzak tutmalısınız. Balkonlarda asla bekletmemelisiniz. Aldıktan 1 ay kadar sonra ise su vermelisiniz. Suyu köklerinden alacak şekilde vermelisiniz. Ancak kokinanın yine de uzun ömürlü olmadığını söyleyelim.

Yılbaşı Çiçeği Kokina'nın özelliği nedir? Kokina bakımı nasıl olmalıdır? ile ilgili etiketler Yılbaşı kokina nedir yılbaşı çiçeği kokina bakımı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.