Yılbaşı ağacı Türk adeti midir? Yılbaşı kutlamak kültürümüzde var mı?

2022 yılbaşı için geri sayım devam ediyor. Yılbaşı gecesi ile ilgili planlar yapıldı; kutlamalar için evlerde süslemeler de tamamlandı. Ancak her 31 Aralık gecesi akıllara gelen "Yılbaşı ağacı Türk adeti mi, yılbaşı kutlamak kültürümüzde var mı" sorusu gündemde.

Yılbaşı ağacı Türk adeti mi, yılbaşı kutlamak kültürümüzde var mı merak ediliyor. 31 Aralık 2021 akşamı kutlanacak olan yeni yıl heyacanı öncesi sosyal medya platformlarında oldukça sık tartışılan bir konu olan yılbaşı kutlamaları yine gündeme geldi.

Evleri süsleyen yılbaşı ağacı rengarenk ve ışıltılı görünümüyle yeni yılın umutlarını ve heyecanını simgeliyor. Ancak bu süslemeye karşı çıkanlar da yok değil. Peki Yılbaşı ağacı Türk adeti mi, Hristiyan adeti mi?

Yılbaşı Süsleri Yıbaşı Işığı Renkli 8 Mod Çam Ağacı Işığı Yılbaşı Ağacı  Işığı

Yılbaşı Ağacı Türk Adeti mi?

Öncelikle şunu söyleyelim ki Yılbaşı ağacı bazı uzmanlara göre bir Türk adetidir. Dr. Muazzez İlmiye Çığ'a göre bu durum doğanın ölümsüzlüğünü simgeleyen ağaç süsleme kültüründen ileri gelen Hayat Ağacı'ndan geliyor. Şamanist toplumlar bu inanışa sahipti. Özellikle Türkistan bölgesinde bulunan ve sadece orada yetişen Akçam ağacının evleri süslediği ve bu durumla Tanrı'dan iyi dileklerini gerçekleştirmelerini beklediğini söylüyor.

Öte yandan Türk kültüründe Yılbaşı kutlamak da vardır. Ancak bu tarih 31 Aralık değil, 21 Mart; yani baharın başlangıcıdır. Yani Türklerin yeni yıl kutlamaları 2000 yılı aşkın süredir mevcuttur.

Yılbaşı ağacı Türk adeti midir? Yılbaşı kutlamak kültürümüzde var mı? ile ilgili etiketler Yılbaşı yılbaşı ağacı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.