İkinci el otomobil fiyatları artacak mı? "Yıl sonuna kadar..."

Küresel çapta yaşanan çip tedarik sorununun yavaş yavaş giderilmesinin ardından döviz kurunda yaşanan hareketlilik yaprak kımıldamayan otomobil sektörünü canlandırdı. Pandemide yaşanan gelişmelerden etkilenerek fırlayan otomobil fiyatları için bir uyarı da uzman isimlerden geldi. Sektör temsilcilerine göre, ikinci el otomobillerde fiyat artışı yıl sonuna kadar devam edecek. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkileri sektörler üzerinde devam ediyor. Çip tedarik sorunlarıyla başlayan kriz, üretim durdurmalar ve döviz kurundaki hareketlilikle devam ederken, otomotiv sektöründe fiyat oynaklığı her geçen gün devam ediyor. Bu gelişmelerin ardından ikinci el araçlara yönelen vatandaşlar, ikinci el araçlara gelen yüksek taleple fiyatların artışına da neden oldu. Bu süreçte , satışlarda mart ayına kıyasla yüzde 29, geçen yılın nisan ayına kıyasla yüzde 34 ve son 3 yılın ortalamasına bakıldığında ise yüzde 39 artış kaydedildi. Fiyatlar ise ortalamada yüzde 4 arttı. Bununla beraber sektör temsilcilerinden talebin artmasıyla birlikte ikinci el otomobil araç fiyatlarında artışlarının yıl sonuna kadar devam edeceği uyarısı geldi.

İkinci el otomobil fiyatları artacak mı? "Yıl sonuna kadar..." ile ilgili etiketler Otomobil ikinci el araba
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.