Yiğit Bulut "kovuldu" iddialarına yanıt verdi!

Türkiye Varlık Fonu'nun yönetimi geçtiğimiz günlerde yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile değişmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldiği Varlık Fonu'nda daha önceki yönetimde isimlerden Başdanışman Yiğit Bulut ise yer almamıştı. Muhalif medyadaki "kovuldu" yorumlarına Yiğit Bulut, Star Gazetesi'ndeki köşesinden cevap verdi. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ile görevlerinin sona erdiğini hatırlatan Bulut, bu görevi nedeniyle hiç para almadığının da altını çizdi

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Müdürü'nün atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olurken, başkan vekilliğine ise Berat Albayrak atandı.

Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ise yeni yönetimde yer almadı.

Yiğit Bulut, Star gazetesinde yer alan "Ekonomik vesayet peşinde koşan hayalperestler" başlıklı yazısında konuya ilişkin açıklamada bulundu.

“SPEKÜLASYON YAPMAYA ÇALIŞANLARA DUYURULUR”

Bulut, yazısında "Varlık Fonu için çok doğru bir modelleme ortaya çıktı. Zaman ve tecrübe ile model daha da gelişecektir" ifadesine yer verdi.

"Konu hakkında birçok yalan yanlış haber yapılıyor. Başbakan'a bağlı ilk yönetim kurulu yeni döneme geçilmesiyle ortadan kalkmıştı" diyen Bulut, şöyle devam etti:

"Yeni sistem ile ortaya çıkan yeni modelleme ve yeni Yönetim Kurulu ile çok hızlı adımlar atılacak. Her zaman 'maaş' spekülasyonu yapıldı. İlk yönetim kurulu tarafından alınan 'maaş almama' kararının yenilenmesi çok önemli ve kamuoyu tarafından çok iyi bilinmeli. İlk ayrılan YK Başkanı Bostan dahil olmak üzere Varlık Fonu bünyesinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri ilk günden bugüne ve yarınlara tek kuruş maaş almadı ve yeni YK kararı ile yine almayacak. Bu milli bir görev ve çok önemli adımlar atılacak. Spekülasyon yapmaya çalışanlara duyurulur."

Yiğit Bulut "kovuldu" iddialarına yanıt verdi! ile ilgili etiketler Yiğit Bulut varlık fonu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.