YHT'de Gertrude Bell krizi!

TCDD Taşımacılık AŞ’nin yolcularına sunduğu YHT Eğlence Sisteminde her zevke uygun müzik dinletisi ve film içeriği mevcut. Yolcular tarafından keyifle kullanılan bu hizmet, son dönemde yayınlanan 'Çöl Kraliçesi' isimli film nedeniyle birçok kişinin tepkisini çekti.

YHT Eğlence Sistemi ile yolcular birbirinden farklı türde yerli-yabancı gişe rekortmeni filmleri izleyip,  popüler sanatçıların albümlerini de dinleyebiliyor.

Sistemle ayrıca Kur'an-ı Kerim tilaveti ve e-yayınlar sistemden yolcuların hizmetine ücretsiz sunuluyor. Üstelik çocukların izleyebileceği film ve tiyatro gösterileri de sistemde yer alıyor.

Tüm bunlar kuşkusuz uzun yolculukları keyifli ve konforlu hale getiriyor.

Osmanlı’dan günümüze yolcu taşımacılığındaki kurumsal değerlerimizden Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın arşivinde milletin değerlerine ve kültürel dokularına uygun film, program ve müzikler var.

FİLMLERİ KİM NEYE DAYANARAK SEÇİYOR?

Fakat bazı içeriklerin gözden kaçırıldığını düşünüp bir eleştiride bulunmak istiyoruz.

Eğlence Sisteminde içerik seçilirken milli ve manevi değerlerine uygun mevzuatla görev tanımının yapılması ve işinin uzmanı kişilerce belirtilerek onaylanması gerekiyor.

TARİHİMİZİ KÖTÜLEYEN FİLM YOLCULARA SUNULUYOR

Kim ve neye dayanarak filmlerin seçildiği konusunda eleştiride bulunmak istiyoruz. Çünkü tarihimizi kötüleyen “Çöl Kraliçesi” isimli filmin yolculara neden sunulduğunu merak ediyoruz.

YHT yolcu taşımacılığını sıklıkla kullanan SuperHaber okurlarımızdan, editörlerimize bu konuda yoğun şikayetler geliyor.

Orta Doğu'da İngilizlerin şimdi bile aktif olarak hayata geçirdikleri politikanın kurucusu ve planlayıcısı olan Gertrude Bell'in hayatının anlatıldığı “Çöl Kraliçesi” filmi Osmanlı'nın altının nasıl oyulduğunu gözler önüne seriyor.

Ancak 1800’lü yılların sonu 1900’lerin başında yaşamış, Orta Doğu’yu gezerken şekillendirmiş, hatta Orta Doğu’nun bir bakıma kaderini tayin etmiş bir bilim kadını, şair, arkeolog ve casus olan Gertrude Bell’in hayatı anlatılırken gerçekler çarpıtılarak, tarihimiz oldukça kötü şekilde lanse edilerek ve bolca yalanlar serpiştirilerek servis edilen film, yolculara da tarihimizin yanlış anlatılmasına sebebiyet veriyor.

YHT'de Gertrude Bell krizi! ile ilgili etiketler YHT Çöl Kraliçesi gertrude bell
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.