YHT bu yıl sonunda Halkalı'ya kadar gidebilecek...

Bakan Arslan, bu yıl Gebze-Halkalı hattında kesintisiz yolcu taşınmasına geçileceğini belirterek “YHT’ler de Ankara’dan kalkıp Halkalı’ya kadar gidebilecek hale gelecek” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmaray Projesi’nde gelinen aşamaya ilişkin bilgi verdi. Projenin tamamlanma aşamasına geldiğine dikkat çeken Arslan, “Ağustos ayı içinde altyapı inşaatını, Eylül ayı içinde ise sinyalizasyon çalışmalarını bitireceğiz” dedi.

ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Marmaray Projesi’nde son bir yıl içinde çok ciddi bir hızlanma olduğunu belirten Arslan “Gebze-Halkalı hattında kesintisiz yolcu taşınmasına geçilerek Marmaray Projesi 2018 yılı içinde tamamlanmış olacak. YHT’ler de Ankara’dan kalkıp, Haydarpaşa’ya kadar veya Halkalı’ya kadar gidebilecek hale gelecek” diye konuştu. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gelirinin, yatırım tutarını karşılayıp karşılamadığı yönündeki soruya karşılık ise, HGS gelirleriyle sadece proje bedelinin değil, sistemin işletilmesi, bakımı, onarımı ve geliştirilmesi masraflarının da karşılandığını söyledi.

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ERİŞİM ENGELİ

Bunun yanında Arslan sakıncalı içerikteki web sitelerine kısıtlama getirilmesine yönelik eleştirilere de yanıt vererek “Erişim engelleme tedbirlerinin yaklaşık % 99,7’sini dört suç oluşturuyor. Bu suçlarda ilk sırada ‘çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, fuhuş ve kumar’ suçları yer alıyor. Diğer binde 3’lük bölüm ise intihara yönlendirme, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar nedeniyle engelleniyor” dedi.

YHT bu yıl sonunda Halkalı'ya kadar gidebilecek... ile ilgili etiketler YHT Ahmet Arslan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.