Yevhen Konoplyanka kimdir? Kaç yaşında? Aslen nerelidir? Hangi mevkide oynuyor?

Beşiktaş ile imza aşamasına gelen Shcalke 04 forması giyen Yevhen Konoplyanka vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Beşiktaşlı taraftarlar Yevhen Konoplyanka hangi mevkide oynadığını araştırmaya başladılar. Peki Yevhen Konoplyanka kimdir? Kaç yaşında? Aslen nerelidir? Hangi mevkide oynuyor? Detaylar ayrıntılarıyla haberimizde...

Yevhen Konoplyanka, Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan futbolcular arasında bulunması dolayısıyla araştırılan isim olmaya başladı. Futbola Ukrayna topraklarında başlayan Konoplyanka, İspanya ve Almanya Liglerinde boy göstermiştir. Peki, Yevhen Konoplyanka kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merak edilen bazı bilgiler...

YEVHEN KONOPLYANKA KİMDİR?

Konoplyanka, 29 Eylül 1989 tarihinde o dönem Sovyetler Birliği bünyesinde yer alan Kirovograd kentinde doğmuştur. Futbola 2002 yılında amatör olarak Olimpik Kirovohrad bünyesinde başlayan Konoplyanka, DYuSSh-2 Kirovohrad ve Dnipro Dnipropetrovsk kulüplerindeki mücadelelerinin ardından Dnipro takımının A2 kadrosuna, sonrasında ise kısa sürede A kadrosuna yükselmiştir.

Dnipro'da birçok Avrupa kulübünün radarına takılan Konoplyanka, Sevilla kadrosuna 2015 yılında dahil olmuştur. Bir sene burada top koşturduktan sonra Schalke 04'e kiralanan Konoplyanka, 2017 yaz transfer döneminde ise Schalke 04'e 12 milyon 500 bin lira bonservis bedeli ile transfer olmuştur.

Sol kanat mevkisinde forma giyen oyuncu, ihtiyaç halinde ise on numara ve forvet arkasında da görev alabilmektedir.

Sağ ayağına hakim olan oyuncu 1,78 boyundadır.

Yevhen Konoplyanka kimdir? Kaç yaşında? Aslen nerelidir? Hangi mevkide oynuyor? ile ilgili etiketler Transfer futbol
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.