Yetkililerden çağrı: Hamilelik planlarınızı erteleyin

Her hafta yeni bir mutasyonun ortaya çıktığı, vaka ve ölüm sayılarının alınan tüm önlemlere rağmen arttığı Brezilya'da salgın alarmı sürüyor. Brezilya Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün mutasyonu olan P1 varyantının hamilelerde daha agresif olduğunu açıkladı. Bakanlık, bu kapsamda çiftlere hamilelik planlarını ertelemeleri tavsiyesinde bulundu.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Brezilya'dan gelen haberler tüm dünyayı dehşete düşürmeye devam ediyor. Koronavirüs mutasyonlarının en yoğun görüldüğü ülke olan Brezilya'da sağlık sistemi neredeyse çökmek üzere.

Brezilya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Raphael Parente, dün düzenlediği basın toplantısında P1 varyantının hamilelere karşı daha agresif ve tehlikeli olduğunu belirterek çiftlerin hamilelik planlarını ertelemesi tavsiyesinde bulundu. Parente, "Mümkünse hamileliği biraz daha iyi bir zamana kadar erteleyin. Uzmanların klinik deneyimleri, bu yeni varyantın hamile kadınlarda daha agresif olduğunu gösteriyor" dedi.

Yetkililerden çağrı: Hamilelik planlarınızı erteleyin

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTALARIN YARISINDAN FAZLASI GENÇ

Amazon şehri Manaus'ta ortaya çıkan P1 varyantı, Brezilya'da can kayıplarında ve vaka sayılarında artışa neden oldu. Bilim insanları, ülkenin ölü sayısını 350 binin üzerine çıkaran enfeksiyon dalgasının arkasındaki ana faktörün P1 varyantı olduğuna inanıyor. Brezilya'da salgın giderek daha genç insanları etkiliyor ve hastaneler tarafından paylaşılan verilerde, Mart ayında yoğun bakımdaki tüm hastaların yarısından fazlasının 40 yaşında veya daha genç olduğu ifade ediliyor.

 

Yetkililerden çağrı: Hamilelik planlarınızı erteleyin ile ilgili etiketler Brezilya Koronavirüs Hamile salgın mutant virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.