Yeşilyurt'tan CEV Challenge Kupası zaferi

Sistem9 Yeşilyurt, CEV Challenge Kupası'nda şampiyon oldu. Kadınlar CEV Challenge Kupası finali Romanya ekibi CSM Volei Alba takımını ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup eden Yeşilyurt, rövanşta iki set alarak maç bitmeden şampiyonluğu garantiledi.

Romanya'nın CSM Volei Alba takımını iki final maçında da 3-0’lık setlerle deviren Sistem9 Yeşilyurt, CEV Challenge Kupası şampiyonu oldu. Burhan Felek’te oynanan mücadelede Yeşilyurt, ilk iki seti alarak şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyon Yeşilyurt'a kupasını, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verirken, mücadelenin en değerli oyuncusu da Alexia Loan seçildi.

Türkiye'nin kadınlarda 5. farklı takımla 14. Avrupa şampiyonluğu elde etmesi voleyboldaki gücünü bir kez daha gösterdi. Şampiyonluğun ardından TRT Spor 2'ye konuşan Yeşilyurt Başantrenörü Kamil Söz: "Rakibin Sırbistan Milli Takımı'nda oynayan 6-7 oyuncusu var. Çok zor bir rakipti. En büyük korkumuz tecrübeli olmalarıydı. 21 yaş ortalamı takımım çok heyecanlıydı. Onları sakinleştirmeye çalıştım. İnanın dedim" ifadelerini kullandı.

 

Yeşilyurt'tan CEV Challenge Kupası zaferi ile ilgili etiketler voleybol Yeşilyurt
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.