Yeşilçam'ın usta ismi Kartal Tibet'ten geriye unutulmaz filmleri kaldı...

Yeşilçam'ın usta ismi yönetmen ve senarist Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti. TRT Arviş, imza attığı 200'e yakın filmle Türk sinemasının unutulmazları arasına giren Tibet'in başrol oynadığı bazı Yeşilçam filmlerinden sahneler paylaştı.

Yeşilçam'ın usta ismi yönetmen ve senarist Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu Civan Canova, sosyal medyadan, "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim." mesajıyla Tibet'in vefatını duyurdu.


"Ulusum ulusların en büyüğüdür. Türk oğlu Türk’üm ben. Yüce Başbuğumuz Atilla’nın savaşçısıyım" repliği ile birçok kişinin benliğinde millet bilinci ve sevdası uyandırmış Tarkan karakterini oynayan Kartal Tibet'in vefatı sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

KARTAL TİBET


TRT ARŞİV'DEN KARTAL TİBET PAYLAŞIMI

TRT Arşiv, Altar'ın Oğlu Tarkan, Tarkan Gümüş Eğer gibi Tarkan filmleri ile hafızalara kazınan Kartal Tibet'in vefatının ardından usta oyuncunun başrollerinde yer aldığı bazı filmlerden sahneleri sosyal medya hesabından paylaştı.

KARTAL TİBET


KARTAL TİBET KİMDİR?

Ankara'da 1938'de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 200'e yakın filmle Türk sinemasına büyük katkılarda bulundu. Oynadığı ve yönettiği filmleri Yeşilçam'ın klasikleri arasına giren usta oyuncu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Tibet, 1961 yılında Ankara'nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı.

"Karaoğlan" filmiyle sinemaya adım atan Kartal Tibet, daha sonra Sezgin Burak'ın çizgi kahramanı Tarkan'ın sinema versiyonlarında, "Sarmaşık Gülleri" ve "Boş Çerçeve" gibi birçok melodramda, "Zambaklar Açarken", "Çalıkuşu" gibi pek çok edebiyat uyarlamasında, salon komedilerinde ve tarihi filmlerdeki rol aldığı karakterlerle beğeniyle izlendi.

İlk kez 1977'de "Tosun Paşa" filmiyle yönetmenliğe adım atan Tibet, 20'den fazlasında Kemal Sunal'ın rol aldığı çoğu iyi gişe yapan 56 film yönetti.

Tibet, son olarak 2006'da "Dünya'yı Kurtaran Adamın Oğlu" ve "Amerikalılar Karadeniz'de 2" adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenmişti.

 

Yeşilçam'ın usta ismi Kartal Tibet'ten geriye unutulmaz filmleri kaldı... ile ilgili etiketler Kartal Tibet Yeşilçam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.