Yeşilay haftasının önemi nedir? Yeşilay haftası nedir? Ne zaman kutlanır?

Yeşilay haftasının önemi nedir Yeşilay haftası, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanıyor. Özellikle okullarda yapılan çeşitli ektinliklerle kutlanan bu haftada toplumda alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını engellemek için bilinçlendirme yapılmaktadır. Birçok kişi Yeşilay Haftasının ne demek olduğunu merakla araştırmaya başladı. Peki, Yeşilay haftasının önemi nedir? Yeşilay haftası nedir? Ne zaman kutlanır?Detaylar haberimizde...

Yeşilay haftasının önemi nedir? Ülkemizde Mart ayının ilk haftası kutlanan bu anlamlı gün için özel etkinlikler düzenlenmektedir. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara karşı olanlar Yeşilay Haftasın'da bir araya gelerek mücadele vermektedir. Yeşilay Derneği'nin simgesi; beyaz üstünde yeşil bir aydır. Bu haftada okullarda öğrenciler Yeşilay haftası ile ilgili resimler yapıp, şiirler hazırlanmaktadır. Peki, Yeşilay haftasının önemi nedir? Yeşilay haftası nedir? Ne zaman kutlanır? Detaylar haberimizde...

yeşilay haftası ile ilgili görsel sonucu

YEŞİLAY HAFTASI NEDİR?

Yeşilay, madde bağımlılığı ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve en önemlisi gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya yararına çalışan, gönüllülük esaslı bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. Yeşilay, amacını duyurmak için her yıl Yeşilay haftasında çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart'ın ilk haftası, 1-7 Mart'ta kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası'nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolün, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır. Bu sayede toplum bu konuda bilinçlendirilmeye çalışılır.

YEŞİLAY HAFTASI

Yeşilay haftası ülkemizde Mart ayının ilk haftasında kutlanmaktadır.

Yeşilay konusunda bilinmesi gereken bazı temel kavramlar:

Yeşilay Tanımı: Yurdumuzda alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaya karşı olanlar 5 Mart 1920 tarihinde Hilâli Ahdar Derneğini kurdular. Hilâl – ay , ahdar – yeşil anlamındadır. Hilâli Ahdar, daha sonra Yeşilay adını aldı.

Uyuşturucu: esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyuşturma özelliği olan maddeler akla gelir. Alkollü içkiler ise içildiğinde insanı sarhoş eden her tür içkilerdir. Alkollü içki veya uyuşturucu alanlar önce rahatlık, baş dönmesi duyar, sonra sarhoş olurlar. Sarhoşlar doğru düşünüp doğru karar veremezler. Kolay suç işlerler, içkili iken araç sürenler taşıt kazalarına neden olurlar.

Alkollü içkiler: uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık yaratır. Alkol almayı alışkanlık haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarını içkiye verirler. Çevrelerini rahatsız ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayılmazlar. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile düzenini bozar.

Sigara: Toplumumuzda kullanımı yaygın olan bir keyif maddesidir. Sigara iştahı keser, sindirimi güçleştirir, dişleri sarartır, ülsere sebep olur. Akciğerde bronşları doldurur, öksürmeye yol açar. Sigaranın kansere de neden olduğu ileri sürülüyor.

Topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemek için kurulan Yeşilay Derneği'nin simgesi; beyaz üstünde yeşil bir aydır. Yeşilay Derneği Genel Merkezi, Yeşilay adlı aylık bir dergi yayınlıyor. Bu dergi düzenli olarak alkollü içkilerin, uyuşturucuların, sigaranın topluma ve sağlığa olan zararlarıyla ilgili yayın yapıyor.

 

Yeşilay haftasının önemi nedir? Yeşilay haftası nedir? Ne zaman kutlanır? ile ilgili etiketler Yeşilay 2020 alkol sigara yeşilayın görevleri zarar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.