Yeşil pasaport nasıl alınır? Hususi pasaport evrakları nelerdir? 2021 Yeşil Pasaport ücreti

Seyahat severler, yeşil pasaport nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. Özellikle koronavirüs salgını sonrası evlere kapanan milyonlarca insanın bir başka ülke ziyaret planları yapıyor. Peki hususi pasaport nasıl alınır?

Hususi yeşil pasaport almak için hangi evraklar lazım sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, 2021 yılı pasaport harç ücretlerini merak ediyor. İşte detaylar...

Yeşil pasaport alma hakkınız varsa öncelikle gerekli evrakları tamamlamalı ve İç İşleri Bakanlığı’na talep dilekçesi göndermelisiniz. Pasaport defter bedelini yatırdıktan sonra diğer evraklar beraber nüfus müdürlüklerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. PTT kargo ile adresini vermiş olduğunuz ve istediğiniz yere pasaportunuz gönderilecektir. 

Hususi pasaport belirli kademe ve kıdemi dolduran devlet memurlarına, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve tüm bunların ailelerine verilen, pek çok avantajı bulunan pasaport türüdür. Yeşil renkte olduğu için halk arasında yeşil pasaport ismiyle hatırlanmaktadır. Yeşil pasaport sahipleri birçok ülkeye belirli günle sınırlı olmak şartıyla vizesiz seyahat edebilir.

YEŞİL PASAPORT NASIL ALINIR?

Öncelikle hususi yeşil pasaport devlet memurlarına verilir. Son yıllarda düzenlenen kanunla devlet memuru statüsünde olmayan kamu çalışanlarına ve belirli bir ihracat miktarını yakalamış iş adamları ve şirketlerinin yetkililerine de hususi yeşil pasaport verilmektedir. Peki kimler yeşil pasaport alabilir?

Hususi Yeşil Pasaport Nedir?

YEŞİL PASAPORT EVRAKLARI


Yeşil pasaport almak isteyenler aşağıda belirtilen evrakları tamamlayarak yeşil pasaport başvuru linkinden randevu alıp başvurularını tamamlayabilirler. Hususi pasaport için gerekli evraklar;

İç İşleri Bakanlığı’na hususi pasaport talep yazısı,
1 adet biometrik fotoğraf,
Nüfus kartının aslı,
Çalışmakta olanlar: çalıştıkları kurumun il, bölge veya genel müdürlüklerinden alınmış imza sirküleri,
Emekliler: Emekli oldukları tarihte hangi kadro ve kıdemde emekliye ayrıldıklarını gösteren belge,
İstifa eden memurlar: istifa ettikleri dönemde hangi kıdemde olduklarını gösteren belge,
Hak sahibi vefat edenler: vefat eden hak sahibinin vefat ettiği tarihteki kıdemini gösteren belge,
18 yaşından küçükler: velilerden alınan muvafakatname
İle yeşil pasaport başvurusu yapabilirler.

 

 

Yeşil pasaport nasıl alınır? Hususi pasaport evrakları nelerdir? 2021 Yeşil Pasaport ücreti ile ilgili etiketler Süper Lig yeşil pasaport nasıl alınır hususi pasaport nasıl alınır yeşil pasaport evrakları
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.